Infomomenten over uitrol fibernetwerk in Wervik: “Dankzij bedrijf Fiberklaar supersnel datanetwerk”

Fiberklaar heeft in Wervik een infocampagne gelanceerd om inwoners te informeren over gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Wervik is de achtste bestemming in West-Vlaanderen die profiteert van deze technologie, met ruim 7.600 adressen die binnenkort glasvezel kunnen gebruiken. Fiberklaar wil zo een revolutie teweegbrengen in de digitale infrastructuur van de stad.

Om de inwoners van Wervik te informeren, organiseert Fiberklaar infomomenten op 9 november in GC Forum en een webinar op 14 november. Het bedrijf benadrukt de voordelen van glasvezel, zoals een eigen aansluiting en de capaciteit om grote hoeveelheden data te verwerken. Het glasvezelnetwerk is essentieel voor snel, stabiel internet, dat ongevoelig is voor storingen. Het wordt momenteel uitgerold in Geluwe en het centrum van Wervik, met plannen voor verdere uitbreiding.

“Supersnel datanetwerk”

Burgemeester Youro Casier onderstreept het belang van de samenwerking met Fiberklaar: “Als stad willen we onze inwoners de beste digitale infrastructuur bieden, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Dankzij de vlotte samenwerking met Fiberklaar surfen we straks met z’n allen onverstoord op een supersnel datanetwerk.”

Fiberklaar legt gratis de glasvezelinfrastructuur aan, waarbij inwoners vrij zijn om een abonnement af te sluiten bij verschillende providers. Het bedrijf benadrukt de voordelen van glasvezel, zoals de onbeperkte hoeveelheid data die het kan verwerken en de eigen aansluiting die geen last heeft van piekuren. Meer informatie en inschrijvingen voor de infomomenten zijn te vinden op de website van Fiberklaar.

Fiber, een dunne draad van glas, maakt het verzenden van grote hoeveelheden data met lichtsignalen mogelijk over grote afstanden. Het is ongevoelig voor externe invloeden, waardoor datastromen niet worden verstoord. Met fiberinternet kan een huishouden moeiteloos tegelijk online werken, gamen en media streamen met een goeie kwaliteit en zonder haperingen. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2028 1,5 miljoen Vlaamse huishoudens en kleine bedrijven van glasvezel te voorzien, en biedt een open glasvezelnetwerk aan voor elke internetprovider die via fiber wil werken.

The post Infomomenten over uitrol fibernetwerk in Wervik: “Dankzij bedrijf Fiberklaar supersnel datanetwerk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »