Gymnaste Aline (14) krijgt initiatie van olympisch kampioene Nina Derwael

Twintig jonge gymnasten, waaronderAline Vanacker uit Rollegem-Kapelle, kregen een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. Niemand minder dan regerend olympisch kampioene Nina Derwael leerde de10- tot 14-jarigende kneepjes van het turnvak.

Met de turnsessie, een initiatief van Derwaels sponsor VDK Bank, wil de nationale turntrots eennieuwe generatie gymnastenwarm maken om op hoog niveau te gaan turnen. “Ik was erg onder de indruk. Nina is altijd al mijn idool geweest”, aldus Aline.

De 14-jarige Aline Vanacker uit Rollegem-Kapelle turnt al sinds haar zesde. “Ik zocht naar een manier om mijn energie kwijt te kunnen. Mijn ouders stelden turnen voor. Ik sloot me aan bij Artgym 2000, de turnclub in Lendelede”, vertelt Aline. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een al meer ervaren gymnaste. Aline, die school loopt in het Klein Seminarie in Roeselare, traint zo’n negen uren per week en neemt ook aan verschillende wedstrijden deel. “Mijn favoriete onderdeel is, net zoals bij mijn grote voorbeeld Nina Derwael, de brug. De balk doe ik minder graag. Het is een moeilijk onderdeel waar ik toch telkens wat stress bij voel.”

Tips tegen stress

Enkele jaren geleden ontmoette Aline al eens haar grote voorbeeld op het Gymgala in Antwerpen. Toen ging de jonge turnster op de foto met Derwael. “Maar hetgeen ik afgelopen weekend mocht meemaken was toch nog specialer.” Aline werd uitgenodigd voor een training in de Gentse Topsporthal. Na een kennismaking gaf Nina Derwael er twee uren turnles aan twintig getalenteerde gymnasten. Aline kreeg niet enkel verschillende goede tips om haar turnniveau op te krikken, maar blaakt na de training ook van zelfvertrouwen. “Nina vertelde me hoe ik beter om kan gaan met stress. Dankzij de training ben ik nu nog extra gemotiveerd om het op wedstrijden goed te doen.” Toch blijft Aline met de voetjes op de grond. “Deelnemen aan grote toernooien zoals een wereldkampioenschap of de Olympische Spelen zou natuurlijk super zijn, maar ik besef ook maar al te goed dat het enorm moeilijk zal zijn om daar ooit te geraken.”

The post Gymnaste Aline (14) krijgt initiatie van olympisch kampioene Nina Derwael is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »