Ex-man van overleden Zoë blijft erbij dat hij haar niet heeft geduwd: “Zwaar ontdaan dat hij nu in voorhechtenis verblijft”

Joeri J., de ex-man van de overleden Zoë Snoeks uit Meerhout, is vrijdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Zoë Snoeks kwam in 2021 om het leven na een dodelijke val – of duw – in de Ardennen. “Er is een groot verschil tussen motieven en bewijzen”, zegt Jan Swennen, de advocaat van Joeri J.

Meer krantenkoppen in België

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »