Dames HOT Spurs zijn nog steeds punteloos: “Zege dit weekend zou deugd doen”

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs konden dit seizoen nog niet proeven van een overwinning. Toch is er nog geen paniek te bespeuren bij ploegverantwoordelijke Johan Haghebaert. Dit weekend ontvangt het Basket Lummen in de Lange Munte.

“Dat we tegen Phantoms Basket Boom en Castors Braine het onderspit moesten delven was niet echt een verrassing”, vertelt ploegverantwoordelijke, Johan Haghebaert. “Tegen Charleroi was dit een ander verhaal. Daar zijn we bestolen door de partijdige arbitrage. We staan dus nog altijd met lege handen, helaas. Een zege nu zaterdag tegen Lummen zou enorm veel deugd doen. Dit wordt een belangrijke wedstrijd voor ons. De Limburgers wonnen een aantal wedstrijd na elkaar en zijn dus in de winning mood. Daartegenover staat dat wij gewoon nood hebben aan een zege. We hebben natuurlijk wel de pech dat we Lisa Foucart (voorste kruisband gescheurd en mediale meniscus ) geruime tijd zullen moeten missen”.

Tafelfunctie

“We hebben heel laat onze ploeg kunnen samenstellen”, gaat Johan verder. “We hebben goeie speelsters binnen gehaald en er is nog veel groeimarge. Ook coach Bruce Minne doet een schitterende job. De eerste ploeg van de dames is mijn voornaamste bekommernis. De organisatie rond de wedstrijden, zorgen dat alles feilloos verloopt bij zowel in thuis als uitwedstrijden. Dit is een schitterende bende die dit alles weet te appreciëren. Daarnaast heb ik ook een tafelfunctie bij de heren in de BNEXT League sinds dit jaar. Dit is toch nog een ander verhaal. Gelukkig zijn de wedstrijden op vrijdagavond als er geen trainingen of wedstrijden bij de dames zijn”.

BTK

Johans verhaal bij Kortrijk begon 20 jaar geleden bij BTK.

“Na eerst een jaartje ‘inlopen’ was ik 15 jaar voorzitter. Ik heb zowat alle fusies meegemaakt en blijf daarvan als enige over. Na de fusies zat mijn job als voorzitter er op. Nu ben ik ook nog lid van de cel dames en geef ik ook nog opleidingen voor tafelfuncties. Ik ben maar één van de vele schakels die nodig zijn om een club goed te laten draaien. Dit doe ik met heel veel plezier”, aldus Johan.

Zaterdag 21 oktober om 20.30 uur in de Lange Munte: House Of Talents Kortrijk Spurs – Basket Lummen.

The post Dames HOT Spurs zijn nog steeds punteloos: “Zege dit weekend zou deugd doen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »