Dag van de Jeugdbeweging groot succes, al moet meisje (15) wel naar ziekenhuis na alcoholgebruik: “Doen er alles aan om zo’n zaken te vermijden”

In Brugge lokte de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ een massa volk naar de achterkant van het station. Alle 3.000 toegangsbandjes vlogen de deur uit ondanks de gietende regen. Kleine smet op het feestgebeuren in de stad: een 15-jarig meisje werd afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze onwel werd door het drinken van te veel alcohol, zo bevestigt de politie. “Nochtans doen we er alles aan om zo’n zaken te vermijden”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit).

?

Met een groot feest van ‘s ochtends (heel) vroeg, zo trapte Brugge de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ op gang. Aan de achterkant van het station kwamen zo’n 3.000 jongeren samen voor een portie plezier. De gietende regen kon de pret niet drukken. Al viel er wel één incident te noteren. Een 15-jarig meisje had te veel alcohol gedronken en werd onwel. Uiteindelijk werd beslist om geen risico te nemen en haar over te brengen naar het ziekenhuis. “Ook haar ouders werden verwittigd”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit) bevestigt dat het feestgebeuren een groot succes was, maar betreurt het ene incident. “Nochtans doen we er alles aan om alcoholgebruik bij de jeugdbewegingen tegen te gaan en zo’n zaken dus te vermijden”, zegt Goderis. “Op het feestterrein werd drank onmiddellijk in beslag genomen. Er waren daarvoor securitymensen aanwezig om controles uit te voeren. In alle communicatie rond het evenement riepen we ook op om geen alcohol te drinken of mee te brengen. Omliggende cafés en winkels werd gevraagd extra toe te zien op de alcoholwetgeving. Daarnaast deden we opnieuw een oproep naar alle jeugdbewegingen om een charter te ondertekenen waarbij ze zich engageren om niet te drinken op of voor Dag van de Jeugdbeweging. We vragen ook aan de scholen om deze boodschap mee te verspreiden en het gesprek aan te gaan met jongeren in de klas en op school.” (MM)

The post Dag van de Jeugdbeweging groot succes, al moet meisje (15) wel naar ziekenhuis na alcoholgebruik: “Doen er alles aan om zo’n zaken te vermijden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »