Clubhuis Pittemse padelclub moet de deuren sluiten na klacht buur wegens overlast

Het clubhuis van de Pittemse padelclub moet de deuren sluiten. Dat werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen beslist na een klacht van een buurtbewoner. Volgens hem zou het clubhuis zorgen voor enorme geluidsoverlast, maar zou ook het clubhuis zelf niet correct vergund zijn. De Raad geeft de man nu gelijk, waardoor de padelclub voor onbepaalde tijd zonder clubhuis zit.

Aan Sportcentrum De Molen in Pittem openden in maart 2022 vier nieuwe padelterreinen, die de plaats innamen van twee in onbruik geraakte tennisterreinen.

25 meldingen

Het project sloeg meteen enorm aan bij de Pittemnaren, maar helaas bleek niet iedereen gediend met de komst van de nieuwe sportclub.

In de eerste drie maanden na de opening zou een buurtbewoner, die samen met zijn echtgenote op zo’n 200 meter van de site woont, maar liefst 25 meldingen gedaan hebben bij de politie wegens lichtvervuiling, geluidsoverlast en nachtlawaai.

Pogingen tot oplossing

Samen met het gemeentebestuur werden ondertussen al verschillende pogingen ondernomen om tot een oplossing te komen. Zo zou de padelclub de verlichting om 22.30 uur automatisch uitschakelen en werd op eigen initiatief een begrenzer plaatsen op de geluidsinstallatie van het clubhuis, maar de problemen bleven aanhouden.

De buurtbewoner trok daarop naar de rechtbank, die nu beslist heeft om het clubhuis naast de padelvelden te laten sluiten.

In beroep tegen vergunning

“Het is zo dat de omgevingsvergunning voor de padelterreinen in september vorig jaar zowel door ons gemeentebestuur als door de provincie West-Vlaanderen werd goedgekeurd, maar de man ging daar meteen tegen in beroep”, zegt schepen van Sport Stijn Vandenhende (CD&V).

“In eerste instantie werd dat beroep ongegrond verklaard, maar de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning nu toch opgeschort.”

Te veel evenementen

Volgens de klacht van de buur zouden er te veel evenementen georganiseerd worden in het clubhuis, wat resulteert in een enorme geluidsoverlast.

Maar ook de installatie van het clubhuis zelf wordt door de buur betwist. De voormalige tennisvelden konden namelijk zonder bijkomende vergunning omgevormd worden tot padelvelden, maar voor de containers die dienst doen als clubhuis was wel een nieuwe omgevingsvergunning nodig.

Padelterreinen blijven toegankelijk

De Raad voor Vergunningsbetwistingen geeft de man nu gelijk. De padelterreinen blijven nog toegankelijk, maar het clubhuis zal nu wel voor onbepaalde duur gesloten moeten blijven.

“Een clubhuis is belangrijk om na het sporten te kunnen napraten met andere spelers, dus uiteraard betreuren ook wij de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen”, zegt schepen Vandenhende.

Nieuw overleg

“Helaas is er als gemeentebestuur weinig dat we kunnen doen. Het is de provincie die het beroep nu opnieuw moet behandelen en voor het einde van het jaar een nieuwe beslissing moet nemen, en als gemeente staan we daar volledig buiten. We plannen wel een nieuw overleg met alle betrokken partijen, in de hoop zo toch nog tot een oplossing te kunnen komen waar iedereen zich in kan vinden.”

Ook de gemeente zelf zou overigens met de buur al problemen ondervonden hebben. Zo loopt ook de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op de site van Sportcentrum De Molen vertraging op door een klacht van dezelfde man. (Chelsea Smet)

The post Clubhuis Pittemse padelclub moet de deuren sluiten na klacht buur wegens overlast is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Zaakvoerster en 2 medewerkers schuldig aan onopzettelijke dood van baby Jul in kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands

De zaakvoerder en 2 medewerkers van een kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands zijn veroordeeld voor de onopzettelijke doding van een 3 maanden oude baby. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Mechelen beslist. In september 2019 stikte het kindje, terwijl hij met zijn gezicht op een groene speelmat lag. De beschuldigden kregen opschorting van straf en moeten een schadevergoeding betalen.

Lees meer »

IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Christoff is trouw aan West-Vlaanderen wanneer hij zijn verjaardag viert. Ook dit jaar koos hij een West-Vlaamse zaal uit om zijn verjaardagsconcert te houden en dit eveneens in een organisatie van Concertevents. Christoff zong op het podium van Concertgebouw Brugge.
The post IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »