Chiro Heist blijft dan toch bestaan

Goed nieuws voor de Heistse jeugd. Hoewel het er lange tijd erg slecht uitzag door een gebrek aan leiders, kon de werking van Chiro Heist na de zomer dan toch opnieuw opstarten. “We hebben de werking wel anders moeten organiseren om alles te kunnen bolwerken”, zegt hoofdleider Daimen Demeester.

Eind juli deed Chiro Heist, bij monde van hoofdleider Daimen Demeester (22) onder meer in deze krant een dringende oproep. Er was nood aan nieuwe leiders om de werking na de zomer terug te kunnen opstarten. “We waren toen met twaalf leiders waarvan er maar liefst zeven zouden stoppen. Dat was dramatisch voor onze werking natuurlijk”, zegt Daimen, die studeert voor leerkracht secundair onderwijs. “Die mensen waren allemaal op een leeftijd om te stoppen, dus daar was wel begrip voor. Het probleem is het gebrek aan doorstroming binnen onze jeugdbeweging. Ik ben zelf al 22 jaar, dus ik zal dat ook geen jaren blijven doen”, aldus Daimen.

Oproep

“We hebben toen inderdaad online en in enkele kranten een oproep gedaan voor nieuwe leiders, maar helaas kwam daar nauwelijks reactie op.” Het zag er dus heel erg slecht uit, en het idee leefde sterk om er dan maar mee te stoppen. Maar toch is het zo niet gegaan. “Met de leiding die wel nog door deed, beseften we dat het mogelijk een tijdelijk probleem is dat kon overbrugd worden. Dus hebben we onze werking anders georganiseerd om het toch te kunnen bolwerken”, legt Daimen uit. “Het komt erop neer dat de -12 groep de ene zondag komt en de +12 de andere zondag; daar waar ze vroeger beiden elke zondag kwamen. Dat realiseren we nu met zes vaste leiders. Er is één iemand vanuit de +12 groep vervroegd bij de leiding gekomen. Normaal gezien start de leiding maar vanaf de leeftijd van 17 jaar, maar we hebben dat met ongeveer een jaartje verjongd. Extern nieuwe leiders aantrekken is echt moeilijk want veel mensen schijnen te denken dat ze daar enorm veel werk aan hebben; te veel naar hun zin. Maar het ziet er dus naar uit dat we nu met een mooie groep +12 zitten met veel jongeren die nu al aangeven dat ze willen doorstromen naar de leidingsgroep. Dus wellicht zullen we op termijn weer élke zondag de beide groepen kunnen ontvangen”, besluit Daimen. (PDV)

The post Chiro Heist blijft dan toch bestaan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »