Back to Latino in Het Munchenhof: “De tickets vlogen de deur uit”

Meesurfend op de nostalgische hype van het discotheekleven in de jaren negentig organiseren The Vintage Dj’s op zaterdag 28 oktober een Back To Latino-party in de feestzaal van Het Munchenhof in Langemark. In een mum van tijd waren alle duizend tickets de deur uit. “De mensen verlangen naar de nostalgisch gevoel van de eighties en nineties”, zegt Luc Snaet van The Vintage DJ’s.

In 1984 bouwde Het Munchenhof zijn fuifzaal om tot een heuse discotheek die vier jaar later de naam Disco Latino kreeg. Vijftien jaar lang was Latino een begrip als dé danstempel van de streek. “Mensen kwamen van Kortrijk en Gent naar Langemark om te feesten en te dansen”, zegt eigenaar Hubert D’Hoine. “DJ Dirk Vandecasteele was er tien jaar ononderbroken de vaste dj van dienst. In 1992 kwam er een cocktailbar bij en in 1996 deden we nog een ingrijpende vernieuwing. De nieuwe discotheek werd op 15 december 1996 geopend met een optreden van Paradisio.”

“We zetten speciale verlichting in om het gevoel van toen terug op te roepen”

In 1999 kwam er een einde aan Disco Latino en werd de discotheek opnieuw omgebouwd tot een grote feestzaal met 500 zitplaatsen. 24 jaar later kan je de hoogdagen van de befaamde discotheek echter herbeleven op de Back To Latino-party. Organisatoren zijn The Vintage DJ’s, bestaande uit Luc Snaet, Didi Decaestecker en Peter Desimpel. “We waren alle drie dj’s in de jaren tachtig en negentig, maar waren gestopt”, vertelt Luc, die vroeger bekend stond als Studio One. “Een vijftal jaar geleden kwamen we voor het eerst naar buiten als The Vintage DJ’s voor een revival van Back To The End, een fuif van de KAJ van Zillebeke. Dat ging eenmalig zijn, maar ondertussen draaiden we bijvoorbeeld ook al twee keer op Frietrock.”

Bierclub

Het idee om een Back To Latino te organiseren, kwam er nadat het drietal een bierclub oprichtte. “Didi is zytholoog. Hij heeft jaren gewerkt voor La Trappe, maar is onlangs directeur geworden van Rodenbach. Zo kwamen we op het idee om een bierclub op te richten. We hebben een 20-tal leden en om wat geld in het laatje te krijgen, wilden we eens iets organiseren. Met de hype rond de terugkeer van de Zillion dachten we aan een Back To Latino-party in Het Munchenhof”, vervolgt Luc. “Zelf heb ik nooit in de Latino gedraaid, maar wel in het Munchenhof toen het nog een fuifzaal was. Dan draaide ik op KLJ-fuiven voor 1.500 à 1.700 man. Legendarische feestjes waren dat!”

Het concept werd een grandioos succes. “Begin augustus startte de voorverkoop en binnen de maand was alles uitverkocht, duizend kaarten! We waren er zelf van geschrokken”, vervolgt Luc Snaet. “We hadden zo’n 500 à 600 mensen verwacht. Daarmee zouden we al meer dan tevreden geweest zijn. Maar blijkbaar doet de naam Latino nog bij veel mensen een belletje rinkelen. Ook de revival van de Zillion zit er misschien voor iets tussen. Het moet zijn dat er veel nostalgie is naar die discotheekcultuur uit de jaren tachtig en negentig. Aan de kaartenverkoop kunnen we trouwens zien hoe oud ons publiek is en dat varieert tussen de 35 en 75 jaar.”

Cocktailbar

Het trio haalt alles uit de kast om de ambiance van de jaren tachtig en negentig te doen herleven. “We zetten extra verlichting in zoals in de jaren negentig, met speciale lasers om helemaal het gevoel van toen terug te kunnen oproepen. Net zoals destijds zullen er ook weer danseresjes op de podia staan en zal een machine belletjes blazen”, licht Luc Snaet al een tipje van de sluier. “Ook de cocktailbar van toen keert terug met Pisang, Safari en alle speciale Latino-cocktails. Om alles in goede banen te leiden, voorzien we ook stewards en parkeerbegeleiders. Er is ook een pendeldienst. Taxidienst Leo rijdt met vijf busjes, zodat de mensen veilig thuis kunnen geraken.”

Luc benadrukt dat afzakken naar Het Munchenhof geen zin heeft als je geen kaartje hebt. “We mogen echt niet meer mensen toelaten, onder andere omwille van de brandveiligheid. Op sociale media zien we dat er veel mensen nog proberen aan kaartjes te geraken, maar aan de deur zullen er zeker geen meer te verkrijgen zijn”, besluit Luc Snaet.

The post Back to Latino in Het Munchenhof: “De tickets vlogen de deur uit” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »