93-jarige slipt over maïspulp en eindigt in gracht

De hulpdiensten werden vrijdagmiddag rond 14.40 uur opgeroepen voor een verkeersongeval op een landelijke weg in Koekelare. Een 93-jarige bestuurder was er met zijn auto geslipt over wat maïspulp op de weg en belandde in een diepe gracht. De brandweer moest een bevrijding uitvoeren.

De melding bij de hulpdiensten over het ongeval kwam binnen om 14.40 uur. Een passant merkte op hoe een Citroën C3 in de Venneweg in Koekelare in de gracht was gereden. Het bleek te gaan om een 93-jarige bestuurder die richting de Eernegemstraat reed en na een bocht wellicht de controle over het stuur verloor. Op dat moment was het aan het regenen en op de weg lagen kleine klodders modder maar ook wat maïspulp van het veld ernaast. Daardoor ging de wagen aan het schuiven op het gladde wegdek en belandde de auto meteen in de gracht naast de weg. Op die plaats is er geen zachte berm waardoor de auto meteen kantelde en schuin in de gracht bleef steken. De 93-jarige bestuurder raakte niet op eigen kracht uit de auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer werd daarna ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie bleef nog even ter plaatse tot de auto getakeld kon worden. (JH)

The post 93-jarige slipt over maïspulp en eindigt in gracht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

“Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers

Het is zover. Vandaag komt Rammstein voor de tweede keer naar Park Nieuwe Koers in Oostende. Al gaan de deuren pas donderdagnamiddag open, sinds 8 uur deze ochtend staan reeds tientallen fans ‘te kamperen’ voor de ingang. “Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eersten op de festivalweide zijn. Uren

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »