? “Dit is toch een redelijk uitzonderlijke storm”: zullen ook wij de gevolgen voelen van storm Babet?

Storm Babet trekt over het noorden van Europa. Hoe uitzonderlijk is deze storm? Welke landen worden het hardst getroffen en zullen ook wij de gevolgen voelen van Babet? Weerman Frank Duboccage beantwoordt de belangrijkste vragen.

Meer krantenkoppen in België

Waarom Kamala Harris voor het debat van komende dinsdag oefent met een Trump-imitator: “Zelfs de beledigingen moeten al vertrouwd klinken”

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »