Vrije Basisschool ’t Hoge heeft dankzij Burgerbudget een artistieke schoolomgeving: “Op een creatieve manier de school accentueren”

De leerlingen van Vrije Basisschool ’t Hoge in Kortrijk hebben vanaf nu de kleurrijkste schoolomgeving van de streek. Dankzij het Burgerbudget van Stad Kortrijk en de zussen Marie-Sophie en Marie-Amélie Cnockaert werden de Steenbakkersstraat en Doorniksesteenweg omgetoverd tot een ‘artistieke schoolomgeving’.

Winnaar van het Burgerbudget

De kleurrijke artistieke schoolomgeving kwam tot stand via de eerste editie van het Burgerbudget. Daarbij deelde de stad in totaal 100.000 euro uit aan inwoners die een creatief, vernieuwend idee hadden om hun buurt beter te maken. De zussen Marie-Amélie en Marie-Sophie Cnockaert waren een van de acht winnaars van de 46 ingediende voorstellen.

“We kregen 20.000 euro om ons project ‘Artistieke schoolomgeving’ uit te voeren. Bedoeling is om passanten en voorbijgaand verkeer op een creatieve manier bewust te maken van schoolomgevingen. Vrije Basisschool ’t Hoge, gelegen langs een drukke gewestweg, is ons eerste project. De vele voorgaande verkeersacties hebben tot niet veel resultaat geleid. Met dit project willen we de aandacht trekken door de grijze publieke ruimte om te vormen tot een vrolijke ruimte op kindermaat”, vertelt Marie-Amélie.

Ontwerp van kinderen

Tijdens een workshop op school kregen de kinderen plannen van de publieke ruimte om hun eigen schoolomgeving te ontwerpen. Via sociale media konden kinderen en ouders in februari stemmen op hun favoriet. Maar liefst 222 personen deden dat en 100 onder hen kozen het gewonnen plan.

“Door hun onbegrensde fantasie was het interessant om de kinderen zelf aan te sporen om te tekenen. Zij zijn de artiesten van de publieke ruimte en de kunst wordt de streetart van de stad. Ze hebben zelf hun kleuren gecreëerd en Colora Kortrijk heeft die nagemaakt. Zij stonden in voor de technische ondersteuning, want schilderen op een voetpad is niet zo evident. De werken werden professioneel begeleid door kunstenares Saar Vandeheede. Ze vertellen een verhaal, stimuleren ontmoeting en maken de kinderen trots. De school wordt zo eindelijk zichtbaar in het straatbeeld, op maat van de kinderen”, besluit Marie-Amélie.

The post Vrije Basisschool ’t Hoge heeft dankzij Burgerbudget een artistieke schoolomgeving: “Op een creatieve manier de school accentueren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »