Veertig bewoners kraakpand Wetstraat Brussel krijgen onderdak in hotel op kosten van eigenaar

Een veertigtal asielzoekers van het kraakpand in de Wetstraat in Brussel krijgt onderdak in een hotel. Dat zal gebeuren op kosten van vastgoedmakelaar Atenor, eigenaar van het pand in de Wetstraat. De eigenaar legt daarvoor een maandelijkse som van 30.000 euro neer, gedurende vier maanden.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »

Golfbiljartclub De Transstekkers komt feestelijk bijeen

In café Transit aan de Torhoutsesteenweg is golfbiljartclub De Transstekkers feestelijk bijeengekomen. De laureaten van het voorbije seizoen werden figuurlijk in de bloemetjes gezet. Patrick Vanbelle toonde zich de sterkste en werd kampioen vóór Kevin Daenekindt en Wim Devos. De rode lantaarn ging naar Nico Baert. Het bestuur van de vereniging bestaat uit voorzitter Tom
The post Golfbiljartclub De

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Franse kledingketen Kiabi slachtoffer van miljoenenfraude: ex-medewerkster verduisterde 100 miljoen euro en vluchtte naar VS

De populaire Franse kledingketen Kiabi, die ook in België actief is, is het slachtoffer geworden van “aanzienlijke financiële fraude”. Dat heeft de directie van het bedrijf bekendgemaakt. Volgens de Franse omroep Franceinfo ging een voormalige medewerkster lopen met 100 miljoen euro. De vrouw kon midden augustus gearresteerd worden toen ze met een privéjet aankwam op Corsica.

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

Robin Ramaekers in Beiroet: “Israëlische grondaanval op Libanon lijkt elk moment te kunnen beginnen”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Israël heeft formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav

Lees meer »

Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel

CultuurWinkel organiseerde dit jaar een eerste editie van de Winkelnaris Universalis. Afgelopen zaterdagavond vond in De L!NK de finale plaats. Lethysia Holvoet toonde zich de meest complete Winkelnaar.
The post Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »