Turnster Gaëlle Legrou (12) ontmoet grote idool Nina Derwael: “Ik wil ook zo ver geraken”

Gaëlle Legrou (12) zag een lang gekoesterde droom in vervulling gaan. De jonge gymnaste kreeg training van niemand minder dan olympisch kampioene Nina Derwael en mocht ook met haar op de foto. Gaëlle hoopt het ooit zo ver te schoppen als haar grote voorbeeld.

Gaëlle Legrou volgde eerst twee jaar ballet vooraleer ze op gymnastiek overschakelde. “Ik begon met ballet in de derde kleuterklas, maar vond dat na een tijdje niet meer leuk”, vertelt ze. “Ik ben in het tweede leerjaar begonnen met gymnastiek bij turnclub Gympie in Moorslede. Na een tijdje stapte ik over naar Turnkring Vlamertinge. Daar ga ik wekelijks toch acht tot negen uur trainen.” Daarmee houdt het echter niet op. “Gaëlle traint immers nog flink wat uurtjes thuis”, weet papa Gregory Legrou. “We hebben ook een aantal turntoestellen staan. Gaëlle traint er meestal ’s morgens en ’s avonds op. Ik heb echt een grote bewondering voor haar. Ze besteedt haar tijd enkel aan trainen en studeren. Ze turnt dan ook heel graag.”

De werklust en inzet van Gaëlle leidden al tot mooie resultaten. Zo werd ze al tweede op het Vlaams kampioenschap in de categorie C12 en behaalde ze een derde plaats op het West-Vlaams kampioenschap in de categorie C13. “Gaëlle haalde ook al verschillende keren het podium op ‘gewone’ wedstrijden bij Turnkring Vlamertinge”, vult mama Bieke Vanwymelbeke aan. “Je kan ook niet zomaar aan een provinciaal of een Vlaams kampioenschap deelnemen”, pikt Gaëlle in. “Je moet je selectie via wedstrijden afdwingen”

Veel concurrentie

Gaëlle komt momenteel uit in de C-categorie. “Dat zijn turners die op Vlaams niveau uitkomen”, weet Gaëlle. “De A-categorie zijn de topsporters, de B-categorie is het Belgische niveau en de D-categorie is het provinciale niveau. “Eigenlijk is Gaëlle iets te laat begonnen met turnen om nu al in de B-categorie te zitten”, stelt mama Bieke. “Je moet op B-niveau al veel kunnen. Daarnaast is de concurrentie groot, vooral in West-Vlaanderen. Onze provincie telt immers het meeste competitieturners. Voorts is er ook de concurrentie van gymnasten die van de B-categorie weer naar de C-categorie afdalen. Dat betekent evenwel zeker niet dat Gaëlle de B-categorie niet zou aankunnen. Ze heeft immers al veel van die oud B-turners geklopt en heeft ook de ambitie om het B-niveau te halen.”

Gaëlle blaakt ondertussen van ambitie. “Ik wil in de C-categorie Vlaams en provinciaal kampioen worden en wil met ons clubteam ook de TTm-Teamcup winnen”, klinkt het. “Ik hoop het ook ooit zo ver te schoppen als mijn grote idool Nina Derwael.” Gaëlle droomde er al langer van om haar idool te ontmoeten.

Trainen met Nina

Vorig weekend ging die droom in vervulling. “Ik volg Nina op Instagram en ontdekte zo dat je je kon inschrijven voor een turnsessie met haar”, vertelt Gaëlle. “Er was ook een schiftingsvraag aan verbonden. Kennelijk heb ik behoorlijk goed gegokt. In totaal mochten twintig jongens en meisjes tussen de tien en veertien jaar deelnemen aan de turnsessie en ik was er een van.” “De wedstrijd is een initiatief van vdk bank, sponsor van Nina Derwael”, weet woordvoerder Bert Bouserie. “Voor de turnsessie in de Gentse Topsporthal schreven zich meer dan honderd jonge gymnasten in. Twintig onder hen konden de turnsessie meemaken. Nina Derwael wil op die manier een nieuwe generatie gymnasten warm maken om op hoog niveau te gaan turnen.” “De namiddag met Nina Derwael was superleuk”, straalt Gaëlle. “Na een fotosessie met de hele groep en de opwarming volgden oefeningen op vier verschillende toestellen. We werden daarbij niet alleen begeleid door Nina Derwael, maar ook door andere topturnsters zoals Maellyse Brassart en Rune Hermans. Ik heb veel geleerd. Nadien mochten we ook op de foto met Nina.”

Ambitieuze Gaëlle combineert de turnsport met haar studies in het tweede jaar Latijn-wiskunde aan het Lyceum in Ieper.

The post Turnster Gaëlle Legrou (12) ontmoet grote idool Nina Derwael: “Ik wil ook zo ver geraken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart”

Peter Delva, artiest met balpen en papier, ontwierp een portret van James Ensor. Hij stuurde het in voor de grote tentoonstelling rond de Oostendse kunstenaar in het museum KBR. “Iedereen kon stemmen op de 2.949 inzendingen. Er konden slechts 60 werken bij de volwassenen en tien bij de kinderen geselecteerd worden. En tot mijn grote vreugde ben ik erbij”, is

Lees meer »

“Max, ik ben gewoon de Max”: Jacques Vermeire wekt Max na 30 jaar eenmalig tot leven op het ‘Tien-om-te-Zien’-podium in Westende

Het mooie weer (eindelijk!) doet uitkijken naar een zwoele zomer. En waar breng je de zomer in België beter door dan aan onze kust? Naast het geluid van de rollende golven, nieuwsgierige meeuwen en de verleidelijke lokroep van strandverkopers die ijsjes verkopen, weerklinkt er van 15 tot 25 juli ook muziek in Westende.
The post “Max, ik ben gewoon

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers

De 26-jarige Klaas Thiers speelt volgend seizoen in de kleuren van Filou HBC Izegem. De linkerhoek en spelverdeler komt over van grote rivaal Apolloon Kortrijk waar de club vorig seizoen al Jan Steenhoudt en Tore Devos overhaalde om in het blauwe shirt te spelen.
The post Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK (18u). “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »