Schotland zet zich schrap voor storm Babet: mensen kunnen dagenlang afgesloten zijn van alle hulp

De Britse weerdienst, de Met Office, heeft ervoor gewaarschuwd dat de passage van storm Babet tot zware overstromingen kan leiden, die delen van het land kunnen afsnijden.

Meer krantenkoppen in België

“Rusthuisfacturen werden plots niet meer betaald”: Oostendse poetsvrouw ontkent dat ze hoogbejaarde vrouw 42.000 euro lichter maakte

Een 53-jarige vrouw uit Oostende ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat ze misbruik maakte van het vertrouwen van een hoogbejaarde vrouw. Volgens het gerecht gaf S.B. bijna 42.000 euro uit met de bankkaart van het – intussen overleden – slachtoffer, bij wie zij destijds als poetsvrouw aan de slag was.
The post “Rusthuisfacturen werden plots niet meer

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »