Schotland zet zich schrap voor storm Babet: mensen kunnen dagenlang afgesloten zijn van alle hulp

De Britse weerdienst, de Met Office, heeft ervoor gewaarschuwd dat de passage van storm Babet tot zware overstromingen kan leiden, die delen van het land kunnen afsnijden.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te zetten

Elk jaar doet woonzorgcentrum Sint-Carolus mee aan de actieweek rond dementie. “We organiseren verschillende acties voor en met bewoners met en zonder dementie, familie en mantelzorgers. Zo maken we radio met Radio Carola in de kapel, een mooie rustige ruimte”, zegt beleidsmedewerker Lieke D’hondt.
The post Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Verschillende redenen maken hem legitiem als premier”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Dodentol cycloon Boris loopt op tot 18 en einde nog niet in zicht

Aardverschuivingen, overstromingen, stroomuitval, grote evacuaties, tientallen vermisten en zeker achttien dodelijke slachtoffers. Dat is tot nu toe de zware balans van cycloon Boris die over Centraal- en Oost-Europa raast. In de zwaarst getroffen regio regent het intussen minder, stroomafwaarts wordt gevreesd voor meer overstromingen. “Al dat water moet ergens naartoe.”

Lees meer »