Peter Van Hecke stapt uit N-VA en start nieuwe partij

Vanaf 26 oktober zetelt Peter Van Hecke als schepen en onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Maldegem. Hij gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 met zijn nieuw lijst ‘Ons Dorp’.

Bij N-VA kwam zijn afscheuring als een verrassing. Met zijn 657 stemmen was Peter Van Hecke bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de 3de verkozene op de N-VA-lijst. Zijn partij kreeg in de coalitie met Open VLD en De Merlaan 2 schepenen en de heer Van Hecke werd voorzitter van de gemeenteraad. In februari 2022 trok N-VA de stekker uit de coalitie en vormde een nieuwe meerderheid met CD&V en Groen. In deze nieuwe meerderheid werd Peter Van Hecke schepen van onder meer Sport en jeugd.

Nadat hij er burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) over had ingelicht dat hij in de toekomst als onafhankelijk raadslid zal zetelen en zijn ambt als schepen blijft uitoefenen, heeft hij ook het bestuur van N-VA Maldegem op de hoogte gebracht van zijn beslissing. In zijn verklaring aan de pers kondigde hij meteen ook aan dat hij aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 zal deelnemen met zijn nieuwe part ‘Ons Dorp’.

“Ik heb de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met inwoners van Maldegem die politiek willen meebouwen aan een beter Maldegem, maar die dat niet willen doen onder de vlag van een van de traditionele partijen. ‘Ons Dorp’ is er voor iedereen die het goed voor heeft met onze gemeente”, motiveerde Peter Van Hecke zijn beslissing.

Verrassing

Bij N-VA Maldegem die recent nog een nieuwe voorzitter kreeg, kwam de beslissing van de heer Van Hecke als een complete verrassing. “Recent ging hij nog op de foto met enkele kopstukken van N-VA en ook binnen de eigen afdeling heeft hij nooit laten blijken dat hij het niet eens was met onze manier van het beleid voeren. Wij kunnen niets anders doen dan zijn beslissing respecteren”, klonk het bij het bestuur van N-VA Maldegem. “Mij heeft hij Peter verzekerd dat hij loyaal zal meewerken aan het beleid dat wij bij de vorming van de bestuursploeg hebben uitgestippeld. Dat hij uit N-VA stapt is iets tussen hem en de partij. Met een eigen partij aan de verkiezingen deelnemen is het recht van iedere kiesgerechtigde burger”, liet burgemeester Koenraad De Ceuninck weten. (LV)

The post Peter Van Hecke stapt uit N-VA en start nieuwe partij is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »