Meer dan duizend verkeerslichten worden afgestemd op openbaar vervoer

In januari volgend jaar start de tweede fase van de basisbereikbaarheid, de hertekening van het openbaar vervoer in Vlaanderen. Op dat moment zullen 1.012 verkeerslichten worden afgestemd op de bussen en de trams. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters donderdag bij de voortgangsrapportage over het Oosterweelproject in het Vlaams Parlement.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse fotografe die werd opgepakt bij zelfdodingscapsule vrijgelaten, beeld toont “Sarco” in Zwitsers bos

De Nederlandse fotografe die maandag tijdens haar werkzaamheden voor de Nederlandse krant ‘De Volkskrant’ werd opgepakt in het Zwitserse Schaffhausen, is woensdag aan het einde van de dag vrijgelaten. Dat meldt ‘De Volkskrant’ donderdag. De fotografe was in Zwitserland om er verslag te doen van de opvallende allereerste zelfdoding door middel van een zelfdodingscapsule. Een foto gedeeld door de organisatie

Lees meer »

Russische vlaggen wapperen in Voehledar: Russische troepen lijken Oost-Oekraïense stad volledig te hebben veroverd

Sinds de Russische invasie tweeënhalf jaar geleden is Voehledar altijd in Oekraïense handen gebleven. Maar nu lijkt het erop dat Russische troepen de strategisch gelegen mijnstad in de Donbas hebben veroverd. “De vijand is nu in het centrum van de stad”, vertelde de regionale gouverneur van Donetsk, Vadym Filashkin, dinsdag aan een lokale omroep. Op foto’s die gepubliceerd zijn op

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

De interprovinciale U17 van KVK Westhoek

KVK Westhoek heeft dit seizoen twee U17-ploegen. De interprovinciale ploeg ging vorig weekend op bezoek bij Mandel United. Zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen FC Gullegem. Boven v.l.n.r.: Seppe Vierstraete, Warre Dhondt, Arthur Igodt, Mathis Devolder, Manu Malfait, Elias Matthys, Stan Salomez, Vic Barbier en trainer Kevin Vercooren. Onder v.l.n.r.: Lucas Bohez, Eduard Daelman, Antoine Espeel,
The post De interprovinciale

Lees meer »

Fiets van overleden Brecht (14) gestolen aan station: “Zijn broer wou er hoe dan ook mee blijven rijden”

Aan het station van Burst, bij Erpe-Mere, is vrijdag de fiets van Brecht Deleu gestolen. De jongen gebruikte die fiets tien jaar geleden voor een laatste keer, voor hij op 14-jarige leeftijd besloot om uit het leven te stappen. Sindsdien gebruikt zijn jongere broer Tom de fiets. “We hopen dat de fiets van Brecht wordt teruggevonden”, vertelt zijn mama Christy

Lees meer »

Franse vrouw overleden na “zware explosie” in het zuiden van Libanon

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 Libanezen op de vlucht geslagen, van wie meer dan 22.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Duo riskeert 40 maanden cel voor verkrachting kwetsbare vrouw: “Ze deed uiteindelijk aangifte om andere slachtoffers te behoeden”

Twee jonge mannen riskeren in beroep beiden veertig maanden cel voor de verkrachting van een psychisch kwetsbare vrouw in de stationsbuurt van Roeselare. In eerste aanleg werd een van hen nog vrijgesproken.
The post Duo riskeert 40 maanden cel voor verkrachting kwetsbare vrouw: “Ze deed uiteindelijk aangifte om andere slachtoffers te behoeden” appeared first on KW.be.

Lees meer »