Klimaatverandering verdubbelt kans dat orkaan in slechts 24 uur tijd uitgroeit tot ‘zware orkaan’

De kans dat Atlantische orkanen in een periode van amper 24 uur aansterken van categorie 1 tot categorie 3 of hoger, een zogenaamde zware orkaan, is verdubbeld in vergelijking met de periode tussen 1970 – 1990. Dat blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie gepubliceerd in Scientific Reports. De wetenschappers concluderen daarom dat er meer gewerkt moet worden aan communicatie naar risicogemeenschappen. Want een orkaan kan dus zeer snel aan kracht winnen.

Meer krantenkoppen in België

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »