Hannes Van Der Bruggen met Cercle tegen KAA Gent: “Elke speler moet fit zijn”

Hannes Van Der Bruggen ontmoet zondag KAA Gent. Een weerzien, want hij speelde in de jeugd en de helft van zijn carrière bij de Buffalo’s. “Persoonlijk voegt dit toch wel iets aan die match toe”, vindt de middenvelder die onlangs papa werd van Fons.

De interlandbreak deed Hannes Van Der Bruggen binnen zijn vaderschap alvast deugd. Na de winst tegen OHL volgden drie dagen vrijaf. “We hebben wat tijd kunnen spenderen met Fons en wat slaap ingehaald”, opent hij. Samen met zijn vriendin Silke Geeraerts werd Hannes op maandag 25 september de trotse ouders van hun eerste kind. “Het is een nieuw soort leven voor ons. Plezant. De bevalling is goed verlopen en ik heb alles zeer intens beleefd. We wisten op voorhand dat het een jongen was. En Fons. We gingen sowieso voor een oudere naam en hadden dit nog niet vaak gehoord bij vrienden van ons. Hij lijkt op zijn mama, zo wordt mij gezegd.”

Intense week

Vier dagen nadat Fons ter wereld kwam trok Hannes met Cercle naar zijn ex-ploeg KV Kortrijk, waar hij van de thuisploeg een Kavee-shirtje voor de kleine Van Der Bruggen kreeg. Ook bij groen-zwart kwam er een geschenk van alle medewerkers. “Meteen na de match tegen Union zijn Silke en ik naar het ziekenhuis gereden. We verbleven er vier dagen. Kortrijk kwam voor mij dan ook te vroeg. Ik had in die week amper geslapen, en in het ziekenhuis was dat op een veldbedje. Niet echt ideaal. Na die intense week was het voor mij beter om op de bank te starten, in een match die we nooit mochten verliezen”, vindt de middenvelder, die komende zondag met KAA Gent opnieuw een gewezen werkgever in de ogen kijkt. “Dat is altijd leuk. Net als bij Kortrijk ken ik er nog wat mensen en wat spelers, zoals Sven Kums. Met Julien De Sart voetbalde ik nog bij Kortrijk.”

Hoog eindigen

Hannes kent in zijn regio veel Gent-supporters. Hij heeft die ploeg tijdens zijn periode daar bij de jeugd zelf zien evolueren. “De supportersaantallen heb ik door de positieve resultaten die er kwamen zien groeien. Ik denk dat ze dit jaar opnieuw een goede ploeg hebben waarmee ze ver van boven zullen eindigen. Zeker als zij het niveau van de eerste voorbije tien matchen aanhouden. Ze hebben snelheid, vista en de techniek en kunnen vanuit om het even welke hoek scoren.”

100 procent

Wat voor een wedstrijd het wordt, is voor Van Der Bruggen moeilijk te voorspellen. “Hugo Cuypers is voorin een belangrijke pion voor hen. Zal hij er opnieuw bij zijn na zijn blessure? Anderzijds hebben ze voor elke positie zo’n weelde. Met Tissoudali, met Kums en De Sart op het middenveld en achterin een solide verdediging met Watanabe die een goede transfer lijkt. Wij zullen met zijn allen honderd procent moeten zijn om tegen dat Gent iets mee te pikken.”

Na een interlandbreak. De vorige is Cercle met een 3 op 12 daarna niet zo goed bevallen. “Misschien dat het nu omgekeerd is”, hoopt Van Der Bruggen. “De vorige break kwam er na een negen op negen en toen voelde je dat heel wat spelers weg waren. Jongens die heel vaak speelden. Ergens breekt dat toch een beetje het ritme. En RWDM was niet zo simpel dan dat iedereen denkt. Net als in Kortrijk zat een gelijkspel erin en dan zou alles wat genuanceerder zijn.”

Stressaspect

De competitie met zestien ploegen is een ander verhaal. “Iedereen loopt zowat op de toppen van de tenen”, ondervindt Hannes. “Een vierde van alle ploegen speelt om al of niet te zakken. Voor elk team komt er een bepaald stressaspect bij kijken. Het is dan belangrijk van de start niet te missen om nadien zoveel mogelijk punten te verzamelen. We hebben momenteel de helft gewonnen, de helft verloren. Om goed te zijn zouden er bij die verloren matchen enkele gelijke spelen moeten bij zijn. Dan kan je voor een veilig seizoen gaan, bevestigen wat we vorig jaar presteerden zonder hierop een ranking te plaatsen. Voorlopig staan we goed. Er zijn nu nog twee derden te gaan. Het is aan ons om vooral tegen de ploegen die nu in de tweede helft van de rangschikking staan te winnen.” (ACR)

The post Hannes Van Der Bruggen met Cercle tegen KAA Gent: “Elke speler moet fit zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo

De actiegroep Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen de verlenging van de stortvergunning die Vlaams minister Zuhal Demir afleverde aan het bedrijf Silvamo. “Met de nieuwe vergunning wordt de poort opengezet om vervuilde PFAS-gronden te storten”, hekelen actievoerders Tim Deweerdt en Wouter Onraedt..
The post Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo appeared first

Lees meer »