Groot feest voor wereldkampioen Gran Fondo Lars Van Coppenolle

De jonge Oostkerkenaar Lars Van Coppenolle kroonde zich afgelopen zomer tot wereldkampioen Gran Fondo in het Schotse Glasgow. “Dat wilden we niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt Lut Fockedey, die samen met tal van verenigingen en sponsors een groot feest organiseerde in De Beuterblomme.

Een Gran Fondo, de kans dat het begrip niet meteen een belletje doet rinkelen is niet klein. Het gaat om een discipline binnen het amateurwielrennen en wordt omschreven als een behoorlijke lange, georganiseerde rit met een groot aantal wielertoeristen als deelnemers en met tijdwaarneming. Op het voorbije WK wielrennen in Schotland afgelopen zomer vond dus ook het WK in deze discipline plaats en het was daar dat Lars Van Coppenolle zich de sterkste deelnemer toonde.

De Oostkerkenaar, die als ingenieur bij een havenbedrijf in Zeebrugge werkt, werd voor die prestatie eerder al tijdens de gemeenteraad gehuldigd in het Damse stadhuis maar zijn Oostkerkse dorpsgenoten wilden er toch nog een écht feest in het dorp bovenop doen. Het was Lut Fockedey, ook bekend als gemeenteraadslid voor CD&V+, die samen met verenigingen als de wielerclubs De Beuterblommen en Poerdroge en met Oostkerke Sportief het voortouw nam voor de organisatie van een feest in parochiezaal De Beuterblomme.

Belgisch volkslied

“We kunnen zo’n mooie overwinning van een dorpsgenoot toch niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt Lut. Ook heel wat bedrijven en zelfstandigen uit Oostkerke en omgeving steunden het initiatief als sponsor en stad Damme deed ook een duit in het zakje door enkele vaten bier te voorzien. Lars Van Coppenolle werd op het podium geïnterviewd door ‘Meester Frans’ Tytgat en mocht nog eens het verhaal van zijn indrukwekkende prestatie doen. De aanwezigen konden ook genieten van een filmpje over zijn ervaringen in Schotland. “Het moment dat het Belgisch volkslied voor mij werd gespeeld zal ik toch niet vlug vergeten”, zei de duidelijk nagenietende Lars.

The post Groot feest voor wereldkampioen Gran Fondo Lars Van Coppenolle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »