Filou Oostende bekert opnieuw tegen Comblain, maar niet in hun zaal: wedstrijd wijkt uit naar zaal in Luik

Na de derbywinst in Kortrijk heeft Filou Oostende ook zijn tweede verplaatsing van deze competitie succesvol afgerond. De Filous wonnen in Luik met 78-86. Vrijdagavond basketten ze opnieuw in Luik, tegen Comblain.

Velen herinneren zich nog de vorige ontmoeting tussen Mailleux Comblain en Filou Oostende, uiteraard ook in de campagne om de beker van België en eveneens in de achtste finales. Comblain was toen nog een derdeklasser. Drie weken voor deze wedstrijd was de omnisportzaal met vierhonderd plaatsen compleet uitverkocht. Na overleg tussen beide ploegen en de wedstrijdleiding werd deze bekermatch bij een 37-64-voorsprong van Oostende aan de rust stilgelegd wegens te veel condensatie op de vloer van de omnisportzaal in Comblain. Die avond gleden verscheidene spelers op het terrein uit.

De onschuldige hand van de bekertrekkingen duidde een nieuwe kans voor Comblain aan, want opnieuw leverde loting een affiche tegen Oostende op. De bekermatch bij Maiileux Comblain, de ongeslagen leider in tweede nationale, vindt vrijdag 20 oktober niet plaats in Comblain, maar wel in Luik. Omwille van de nare ervaring door condensatie twee jaar geleden wijkt Maiileux Comblain nu dus uit naar de zaal van Liège Panthers, een eersteklasser in het vrouwenbasket met een complex van 754 zitplaatsen. Omwille van het reeksverschil krijgt Comblain een bonus van vijf punten.

December

De winnaar van het duel strijdt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen LDP Donza en Limburg United. Vrijdag 8 december speelt Donza (een fusie van Sint-Martens-Latem, De Pinte, Deinze en Nazareth) of Limburg United thuis, zondagnamiddag 10 december volgt de terugmatch in de COREtec Dôme van Oostende, als de Filous straks tenminste Comblain opzij schuiven.

In de achtste finales om de beker van België zijn er komend weekeinde enkele ontmoetingen tussen eersteklassers. Zij spelen thuis en uit: Kortrijk-Luik, Okapi Aalst-Brussels en Bergen-Leuven. De andere duels zijn Neufchateau-Kangoeroes, Ciney-Antwerp Giants en Ninane-Spirou Charleroi.

The post Filou Oostende bekert opnieuw tegen Comblain, maar niet in hun zaal: wedstrijd wijkt uit naar zaal in Luik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »