Enorme verslagenheid nadat Fien (23) om het leven komt bij ongeval met vuilniswagen: “In één klap is ons leven weg”

Woensdagochtend 18 oktober vond een tragisch verkeersongeval plaats op de hoek van de Processiestraat en de Vennestraat in het centrum van Waregem. De 23-jarige Fien Van Nijverseel was te voet op weg naar haar werk toen ze onder een vuilniswagen terechtkwam. De jonge vrouw werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar overleed ze enkele uren later aan haar verwondingen.

De verslagenheid bij vrienden en familie maar ook op sociale media is bijzonder groot na het plotse overlijden van de jonge Fien Van Nijverseel. “Geen woorden, geen zinnen, gewoon pure stilte. Vrolijk vertrok je naar je werk, maar je bent er nooit toegekomen. Jouw leven, ons leven, in een klap weg. De mooiste ster in de hemel. Je blijft bij mij voor altijd”, schrijft haar verloofde Glenn B. (24).

Het jonge koppel verloofde zich eind augustus vorig jaar in Waregem. Fien is afkomstig uit Meise, maar verhuisde in 2022 naar West-Vlaanderen. Deze zomer studeerde ze in Gent af als interieurarchitecte, aan de Campus Sint-Lucas.

Vuilniswagen

Het ongeval waarbij ze betrokken was, vond volgens het parket van Kortrijk rond 7.15 uur plaats. De bestuurder van een vuilniswagen reed op de hoek van de Processiestraat en de Vennestraat achteruit, terwijl andere medewerkers het verkeer tegenhielden. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe de jonge vrouw onder de wielen van de wagen terechtkwam.

Zowel de chauffeur als de medewerkers en de omstaanders die het ongeval zagen gebeuren, verkeren in shock. Buurtbewoners snelden naar buiten om het slachtoffer te hulp te schieten. “We hoorden plots een akelig geluid gevolgd door luid geschreeuw”, vertelt een buurtbewoner. “Plots werd het stil. Op straat zagen we een jonge vrouw onder de wielen liggen. Enkele getuigen trokken haar weg en ik begon samen met een andere persoon meteen met de reanimatie, terwijl mijn man de hulpdiensten contacteerde.”

“Geen woorden, geen zinnen, gewoon pure stilte. Jouw leven, ons leven, in een klap weg. De mooiste ster in de hemel” – verloofde Glenn

Uiteindelijk nam een voorbijganger die als verpleger op de spoeddienst werkt de reanimatie over in afwachting van de komst van de ambulance en het MUG-team. De diensten schermden de site snel af voor het vele schoolgaande verkeer die even later het drukke kruispunt zou passeren. “Het was bijzonder om te zien hoe snel en goed de verschillende hulpdiensten samenwerkten, ze hebben heel vlot gehandeld.”

Fien Van Nijverseel werd met spoed en in kritieke toestand afgevoerd naar het AZ Groeninge in Kortrijk. Daar overleed ze kort na de middag aan haar verwondingen. Een deskundige kwam ter plaatse om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen, die is voorlopig nog onduidelijk. De politie sloot het kruispunt en de nabije straten enkele uren af voor het verkeer.

“Gevaarlijke situaties”

Andere buren spraken over de gekke taferelen die zich tijdens spitsuren op dat kruispunt afspelen. “Hier geldt een voorrang van rechts. Maar fietsers, wandelaars en autobestuurders negeren die regels soms om snel op school of ergens anders te geraken. Dat levert vaak gevaarlijke situaties op.”

The post Enorme verslagenheid nadat Fien (23) om het leven komt bij ongeval met vuilniswagen: “In één klap is ons leven weg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »