Engeland, Schotland en Denemarken zetten zich schrap voor storm Babet, al overstromingen in Ierland

Het noorden van Europa bereidt zich voor op de doortocht van storm Babet. Er wordt gewaarschuwd voor hevige wind, veel regen en mogelijke overstromingen. In delen van Schotland is code rood van kracht. In Ierland heeft de storm al tot overstromingen geleid.

Meer krantenkoppen in België

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Belgisch Poolse MMA-vechter ‘King Artur’ Szczepaniak pakt revanche met spectaculaire Brabo Choke in Polen

Zoete wraak voor Artur Szczepaniak. De Belgisch Poolse MMA-vechter (28) uit Genk knoopte tijdens event nummer 98 van de Poolse MMA-organisatie KSW weer aan met de winst. Na amper 1’40” pakte hij tegen de Pool Krystian Kaszubowski uit met een spectaculaire Brabo Choke in Lubin. Voor ‘King Artur’ is het nu toewerken naar een groot KSW-event in december in Parijs.

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »

“Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk verder ontharden of even op de pauzeknop duwen?

“De stad is een stuk groener geworden, dat kan niemand ontkennen”, klinkt het bij Ruth Vandenberghe. De lijsttrekker van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk is trots op het Groeningepark, het Sint-Michielsplein, de Leietuin, de Vlasakker enzovoort. Maar waar kan een volgende bestuursploeg verder ontharden en tegen welke kost?
The post “Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk

Lees meer »

IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss Olivia

Het Feestcomité organiseerde een méér dan geslaagde tweedaagse in zaal De Schakel in Houthulst. Ook op zondag was het heel druk. Er moesten zelfs meerdere mensen vertrekken wegens volzet. Een bewijs dat het een groot succes was.
The post IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss

Lees meer »

Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering, hotels, shows en technische diensten tijdens een Casting Tour die langs Rijsel gaat

Disneyland Paris lanceert vacatures voor verschillende beroepen tijdens zijn Casting Tour door Frankrijk, Italië en Spanje om op zoek te gaan naar talenten uit Europa, van september 2024 tot maart 2025. Belgische kandidaten kunnen op maandag 16 en dinsdag 17 september terecht in Rijsel om zich kandidaat te stellen.
The post Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering,

Lees meer »