Een ezel, een sociaal persoon en een topsporter, dit zijn de genomineerden voor de Roeselaarse Persprijs

Voor de zeventiende keer reikt de Roeselaarse Perskring haar Persprijs uit aan een stadsgenoot die het voorbije jaar op een opvallende en fijne manier in het nieuws kwam en Roeselare mee op de kaart hielp zetten. Dit jaar zijn Jos Muylle, Lore Van Heesbeke en… ezel Berry genomineerd.

Op vrijdag 10 november wordt in De Keuken van Roeselare de zeventiende Persprijs uitgereikt. De winnaar wordt gekozen met een onlinevoting door de lezers, kijkers en luisteraars van de Roeselare mediakanalen. “Het is elke keer weer lijstjes maken voor ons”, legt voorzitter Charlotte Degezelle uit. “De journalisten en persfotografen van Roeselare noteren doorheen het jaar namen van mensen of verenigingen die volgens hen Roeselare op een positieve manier in het daglicht stellen. Dat is geen eenvoudige opdracht want we zoeken niet naar eendagsvliegen maar naar personen die steeds weer inspanningen doen om hun stad te plezieren met hun sociale, sportieve of culturele initiatieven.”

“Zo iemand is Jos Muylle. Hij startte jaren geleden al met NAR, de NieuwjaarsActie Roeselare waarbij hij samen met vele vrijwilligers een oudejaarsfeest organiseert voor mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan. Recenter is daar ook het NAR Paasfeest bijgekomen dat vooral focust op de kinderen van die kansarme gezinnen.”

“En er is Lore Van Heesbeke waar we echt niet naast konden kijken dit jaar. Deze voetbalster behaalde goud met de Special Flames op de Wereldspelen van de Special Olympics in Berlijn.”

“Met de foto willen we onze overleden erevoorzitter Jos Bogaerts eren”

“De derde genomineerde is een ezel en daarmee willen we zeker niet oneerbiedig doen. Ezel Berry vertrok eind juli met zijn baasjes Piet en Paul Ternest voor een tocht van zeshonderd kilometer van Oekene naar Utrecht om zo centen bijeen te halen voor projecten in Benin, het Afrikaanse land waar Roeselare een speciale band mee heeft.”

Online stemmen

“Een van deze drie wint dus dit jaar de Persprijs. Er zijn twee stemrondes. Eentje voor de journalisten en persfotografen aangesloten bij de Perskring, zeg maar de vakjury en een onlinevoting via onze website waar iedereen kan stemmen. De winnaar wordt op vrijdag 10 november bekendgemaakt door burgemeester Kris Declercq. We doen dat ook dit jaar in De Keuken van Roeselare op De Munt, het project van Dovy Keukens in samenwerking met de Stad Roeselare en vzw Vol-au-Vent.”

“Voor de winnaar hebben we een mooi geschenk klaarliggen. Dit keer wordt het een mooie uitvergrote foto van fotograaf Jos Bogaerts, de erevoorzitter en medestichter van onze vereniging die vorig jaar is overleden. Op die manier willen we als Perskring Jos nog even eren”, aldus Charlotte Degezelle. (Bart Crabbe)

Stemmen kan op www.perskringroeselare.be vanaf zondag 29 oktober (20 uur) tot en met zaterdag 4 november (20 uur).

The post Een ezel, een sociaal persoon en een topsporter, dit zijn de genomineerden voor de Roeselaarse Persprijs is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »