De 9 verdachte facturen van Sihame El Kaouakibi: 320.000 euro aan planten, meubels, verlichting en kunst

De Commissie voor Vervolgingen is unaniem akkoord: de negen verdachte facturen die opdoken zijn voldoende om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi (37) op te heffen. De nieuwe facturen – ter waarde van 320.000 euro – zaten verscholen in het boekhoudkundig kluwen van haar haar jongerenproject Let’s Go Urban. We keken de nieuwe eindvordering in van de volgens het parket vervalste facturen. Hoe ging El Kaouakibi te werk?

Meer krantenkoppen in België

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »

Frans is oudste en Shirley jongste kandidaat gemeenteraadsverkiezingen: “We hopen op drie zetels”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober dingen 84 kandidaten naar onze stem. Er komen vier partijen in het strijdperk: CD&V+, N-VA, Voor Oudenburg en Vooruit. Onder de kandidaten is Frans Denys (82) de oudste en Shirley Dumon (wordt op 14 september 18) de jongste. We luisterden naar hun motivatie om aan politiek te doen, waarom ze voor N-VA en Vooruit

Lees meer »

Protest tegen nieuwe verkaveling

Bewoners in de Sint-Jorisstraat in Elverdinge luiden de alarmbel over een nieuwe verkaveling van Ons Onderdak. Ze vrezen parkeer- en verkeersoverlast en stellen de rechtsgeldigheid van de vergunning in vraag. Schepen en voorzitter van Ons Onderdak Philip Bolle (Vooruit) spreekt echter van een mooi project.
The post Protest tegen nieuwe verkaveling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt je voorschot straks automatisch aangepast? Dit zijn de federale onderhandelaars van plan met je energiefactuur

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk

Claude Winne en Beatrice Waignein uit de Passendaalsestraat in Moorslede gaven elkaar op 9 mei 1974 hun jawoord. Het koppel is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »

Nu ECB de rente verlaagt: bij welke banken kun je straks goedkoper lenen volgens onze geldexpert? “Zelfs 0,10% is al een gigantisch verschil”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente voor de tweede keer dit jaar verlaagd met 25 basispunten tot 3,50 procent. Daardoor zou lenen opnieuw goedkoper worden. Maar kunnen de banken die nu stunten met hoge rentes na de strijd om de staatsbonmiljarden dat wel waarmaken? HLN-geldexpert Pascal Paepen verwacht dat lenen voor een huis bij sommige banken duurder zal

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »