Café verkiest Duitse boven Belgische pils: “Dit is van ’t beste”

België is wereldwijd bekend om z’n bier. Toch kiest een café uit Ieper nu voor een Duitse pils na een lange zoektocht door beer geeks uit een ‘pilspanel’. “Dit is van ’t beste.”

Weihenstephaner, zo heet de nieuwe pils van Kaffee Bazaar in de Ieperse binnenstad. De bruine kroeg biedt meer dan vijfhonderd biersoorten van over de hele wereld, maar ruilt nu hun Belgische pils van de tap in voor een pils uit Duitsland. “Niet zomaar een pils”, zegt zaakvoerder Joeri Devolder (41). “Het was een lange en trage zoektocht. Samen met een pilspanel van trouwe stamgasten en bierliefhebbers hebben we verschillende buitenlandse pilsbieren uitgeprobeerd.”

Zoet en chemisch

“Tegenwoordig smaken veel pilsmerken op de Belgische markt zoet en chemisch”, vindt panellid Rino Deltombe (34). “Ik smaak het verschil met de Duitse wijze van brouwen op basis van enkel water, hop, mout en gerst.”

“Duitse bieren zijn heel kwalitatief?”, beaamt Joeri. “Ik gaf de voorkeur aan een volmout pils. Het werd dus Weihenstephaner, een pils van de gelijknamige brouwerij uit Beieren. Weihenstephan is de oudste nog actieve brouwerij van de wereld. De pils is gebrouwen met volwaardige hop, bevat geen toegevoegde suiker en is niet gepasteuriseerd. Aan de brouwerij is een universiteit verbonden met brouwersopleiding. Dit is van ’t beste. Dankzij de hulp van de Poperingse brouwerij St.Bernardus kregen we deze pils geïmporteerd. We zijn het eerste café in België dat Weihenstephaner pils tapt.”

Beste pils?

Arnout De Bruyn (36) had de eer om de pils als eerste klant te proeven. “Goedgekeurd”, oordeelt hij. “Voor een speciaal biertje moet je hier zijn. Dit café heeft buitenlandse bieren, die je elders niet vindt. Te veel om allemaal op één avond te proeven (lacht).”

Er staan bijvoorbeeld Star Wars bieren en smoothie bieren op de kaart. “Ik heb hier al ? van allerlei geuren, kleuren, smaken en alcoholpercentages geproefd”, vertelt Rino. “De nieuweWeihenstephaner pils is heerlijk. De beste pils ter wereld? Moeilijk te zeggen, want zoveel pils drink ik niet. Ik durf wel te zeggen dat dit een van de beste pilsbieren is die nu verkrijgbaar is in België.”

Pretzel

De Duitse pils is een blijver in het café. “We zijn zeer tevreden dat we zo’n mooi kwaliteitsbier kunnen aanbieden als vaste pils. De eerste proevers krijgen meteen een grote pretzel dabei, een knipoog naar Duitsland. We hebben ook bijhorende glazen van 25 centiliter, een halve liter en zelfs een liter.”

Volgend jaar pakt Kaffee Bazaar uit met een jubileumbier. “Naar aanleiding van onze tien jaar in de Boomgaardstraat. Het bier is nog aan het rusten op een gerookt Oban whiskyvat en zal binnenkort gebotteld en geëtiketteerd worden. We zijn op zoek naar leuke foto’s over ons café uit de afgelopen jaren. De mooiste en leukste worden vereeuwigd op het etiket.” (TP)

The post Café verkiest Duitse boven Belgische pils: “Dit is van ’t beste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »