Scherpenheuvel-Zichem plaatst wensbomen met cadeauwensen van kinderen in armoede, inwoners kunnen kaartje kiezen

In Scherpenheuvel-Zichem zijn op vier plaatsen "wenSZbomen" geplaatst. Dat zijn bomen met wenskaartjes van kinderen die in armoede leven. Op het kaartje staat telkens een cadeau waar een kind echt naar verlangt. Inwoners kunnen zo’n kaartje van de boom halen en de wens van het kind in vervulling laten gaan.

Meer krantenkoppen in België

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

Productiehuis reageert op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’, reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck. Zij vertelde in ‘Café Congé’ woensdagavond hoe voornamelijk vaste medewerkers het moeilijk hebben op de set. Collega Wim Stevens, die als acteur in de Thuisraad zetelt, wil de puntjes op de i zetten: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op

Lees meer »