Rolstoelatleet Kurt Deklerck start crowdfunding om naar Wereldspelen te kunnen

Kurt Deklerck (57) is een rolstoelbiljarter, gespecialiseerd in snooker en pool. In die disciplines samen heeft hij ondertussen 293 diverse titels verzameld en is door de WDBS (World Disability Billiards Snooker) geselecteerd voor de World Abilitysport Games snooker, van 1 tot en met 9 december in Nakhon Ratchisma in Thailand. “Het is voor mij een eer dat ik hiervoor naast drie andere Europeanen voor uitgenodigd ben.”

Op zijn Facebookpagina is de Bruggeling een crouwdfundingactie gestart omdat de kosten voor zijn deelname bijzonder hoog liggen en er geen tussenkomst is. “Ik ben iemand die er altijd volledig voor gaat en zou dan ook graag het volledige bedrag binnenhalen. Ik heb tijdens mijn trip een begeleider nodig want alleen lukt het mij niet. Dat is Dirk Roose uit Jabbeke. We zitten nu op zo’n vijftig donaties, goed voor een bedrag van ruim 1.300 euro”, vertelt Deklerck die met zijn kompaan ruim 4.200 euro wil verzamelen. “Snooker is in ons land jammer genoeg geen erkende sport. Het valt onder de volkspelen, dus zonder steun of tussenkomst van de officiële instanties. Wij als mindervalide snookerspelers ontvangen niet zoals bij de profspelers een enorm bedrag, zelfs geen euro bij winst of een podiumplaats” zucht Kurt. “Plus, er is mij ook nog eens 400 euro gevraagd om mijn snookerkeu in een doos te kunnen meenemen.”

Op de World Abilitysport Games zullen meer dan 1.000 atleten met een fysieke beperking in elf verschillende sporten strijden, voorafgaand aan de Paralympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Snooker wordt er voor de eerste keer betwist. Deklerck hoopt op een duwtje in de rug om zijn reiskosten plus zijn verblijf van negen dagen en die van zijn noodzakelijke begeleider te financieren. “Ik kan niet alleen reizen vanwege mijn beperking. Vandaar ook de hoge kostprijs van onze trip naar de wereldspelen voor ons twee. Alle steun is welkom want vele kleintjes maken één groot”, besluit de Bruggeling. (ACR)

Wie Kurt Deklerck wil steunen kan dat via deze link.

The post Rolstoelatleet Kurt Deklerck start crowdfunding om naar Wereldspelen te kunnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »