Radio 2 verliest luisteraars, maar blijft meest beluisterde radiozender

Op een jaar tijd verliest Radio 2 bijna vijf procent van hun luisteraars. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Het bereik van Radio 2 was na het verdwijnen van het regionale ochtendprogramma al gedaald en die daling zet zich nu verder tot zo’n 23,5 procent van het marktaandeel. Maar daarmee blijft Radio 2 de meest beluisterde radio in Vlaanderen.

Een jaar geleden scoorde Radio 2 nog stukken beter bij de CIM-cijfers. Toen haalde de grootste radiozender van de VRT namelijk 28,3 procent van het marktaandeel, wat neer komt op gemiddeld dagelijks 1,167 miljoen luisteraars. Eind augustus dit jaar was het aandeel al gezakt naar 23,5 procent, een daling van bijna vijf procent.

Concreet zijn op een jaar tijd bijna 131.000 luisteraars afgehaakt. De zender blijft wel nog steeds koploper in het radiolandschap in Vlaanderen, want van mei tot augustus 2023 stemden nog altijd dagelijks gemiddeld 1,036 miljoen luisteraars af op Radio 2.

Schrappen regionaal ochtendprogramma

Dat kan waarschijnlijk te maken hebben met het vervangen van de regionale ochtendprogramma’s door een nationaal ochtendprogramma. Daardoor moest het West-Vlaamse boegbeeld Jens Lemant plaats maken voor de nieuwe presentatoren Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. Bij het aankondigen van het verdwijnen van het regionaal ochtendprogramma in augustus 2022 kwamen daar veel negatieve reacties op vanuit de luisteraars en gemeenten.

Stijgers

De radiozender Qmusic is een van de stijgers. Vorig jaar haalden zij als tweede grootste zender van Vlaanderen nog 12,8 procent van het marktaandeel en vandaag bereiken ze 14,5 procent, wat neerkomt op 771.850 luisteraars.

The post Radio 2 verliest luisteraars, maar blijft meest beluisterde radiozender is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »