Race for the Cure in strijd tegen borstkanker brengt 5.500 euro op voor Think Pink

Gemeente Wingene helpt tijdens de maand oktober mee om de strijd tegen borstkanker aan te gaan. Op zaterdag 14 oktober vond het sportieve event Race for the Cure plaats in het gemeentelijk sportpark in Zwevezele. Er werd 5.500 euro verzamelt ten voordele van Think Pink.

Enkele lokale vrouwenverenigingen organiseerden een actie dat deel uit maakt van de lokale borstkankercampagne ‘Omdat we om jou geven’. Lokale ambassadeurs sieren dit jaar opnieuw de straten. Enkele plaatselijke ondernemers ondersteunen de zaak door hun etalage en winkels in roze te hullen. “Om het bewustzijn te vergroten, bundelen we de krachten met de sterke vrouwen van Wingene. Deze dames fungeren als de gezichten van de campagne en benadrukken het belang van borstkankerscreening voor vrouwen tussen de leeftijd van 50 en 69 jaar, de doelgroep van het onderzoek,” verduidelijkt schepen van Welzijn Tom Braet.

Race for the Cure

Op zaterdagnamiddag 14 oktober kleurde het sportpark van Zwevezele roze. Roze is de kleur van Think Pink en dit kleur staat in het teken tegen de internationale strijd tegen borstkanker. Het sportieve event Race for the Cure bracht heel wat mensen samen. De doelstelling was wandel of loop mee en steun de strijd tegen borstkanker. Tussendoor was er tal van animatie voorzien. Er namen 248 mensen deel en de totale opbrengst voor Think Pink bedraagt een mooi bedrag van 5.500 euro.

The post Race for the Cure in strijd tegen borstkanker brengt 5.500 euro op voor Think Pink is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »