Poetin bezoekt “goede vriend” Xi Jinping in China “om internationale en regionale problemen te bespreken”

In China zitten vandaag de Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping samen voor een gesprek. Het is het eerste bezoek van Poetin aan China sinds de grootschalige invasie van Oekraïne in februari vorig jaar. De ontmoeting tussen de twee leiders zal voornamelijk in het teken staan van de oorlog tussen Israël en Hamas.

Meer krantenkoppen in België

Al 200.000 bezoekers voor gerenoveerd Provinciaal Hof in Brugge

Deze week werd de 200.000ste bezoeker van het in april geopende Provinciaal Hof in Brugge verwelkomd. Mireille Castelein (67 jaar) en Lothaire Leclercq (77 jaar) uit Brugge zijn grote fans van het Provinciaal Hof. Het is al de derde keer dat ze het Provinciaal Hof bezoeken en ze komen zeker nog terug.
The post Al 200.000 bezoekers voor gerenoveerd

Lees meer »

Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest

Twaalf jaar na hun laatste show bestormden de mannen van de legendarische Ieperse hardcoreband Congress zondag nog eens het podium van een hopeloos uitverkocht Ieperfest, het festival waar het voor hen dertig jaar geleden allemaal begon. “Dat opende de deuren naar internationaal succes”, zegt gitarist Joost Noyelle.
The post Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest appeared first

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag in koninginnenrit, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: “1 seconde, dat is echt heel stom”

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Lotte Kopecky (28) had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed. In de sprint voor de tweede plaats klopte ze roze trui Longo Borghini en nadert zo tot op één seconde in het algemeen klassement: “Ik heb alles gedaan wat ik kon

Lees meer »

Na de collectieve ontslagen bij Audi Brussels: hoe is het gesteld met de auto-industrie in België?

De Audi-fabriek in Vorst lijkt haar laatste ademstoten uit te blazen. Tegen eind oktober worden er 1.410 banen geschrapt, met toeleveranciers erbij kan het aantal ontslagen oplopen tot 6.000. Een volledige sluiting behoort tot de mogelijkheden. Hoe is het zover kunnen komen en wat brengt de toekomst voor de auto-industrie in België? “Europa heeft te snel en te hard ingezet

Lees meer »