Piet en Philip treden op als De Comedioten: “Ouderwetse bonte avond”

Wie zin heeft in een anderhalf uurtje humor van de bovenste plank kan De Comedioten boeken. Philip Sabbe (66) en Piet Callens (67) werkten als komisch duo de voorstelling ‘We zoen zu geirn!’ uit. “Tijdens onze try-outs ontvingen we veel positieve reacties”, klinkt het.

Philip Sabbe en Piet Callens leerden elkaar eind vorig millennium kennen bij Compagnie ’t Wezen en Stadstheater Kunst en Eendracht. “Toen wilden we samen al iets op poten zetten, maar door onze drukke jobs kwam het er maar niet van”, zegt Philip. Vijf jaar geleden werd het vuur tijdens de nieuwjaarsreceptie in OC ’t Gaverke opnieuw aangewakkerd.

“We besloten om samen regelmatig te gaan wandelen en nadien iets te drinken. Onze ideeën kregen tijdens de vele wandelingen vorm en leidden uiteindelijk tot een eigen project genaamd ‘We zoen zu geirn!’, dat voortkomt uit We zoen zu geirn ne keer samen optreden.”

Piet kwam met een tekst op de proppen die ze samen uitwerkten tot een volwaardige voorstelling. “In het stuk gaan we op zoek naar onszelf. We vertellen kluchten en anekdotes die we aan elkaar breien in een verhalende dialoog”, vertelt Piet.

In het Waregems

“Dat doen we uiteraard in het West-Vlaams. Of nog beter, in het Waregems. In de show zitten ook vijf amusante liedjes. De tekst schreven we zelf op muziek van Steef Coorevits, voor de opnames trokken we naar The Art Factory van Arvid Waelkens.”

De twee vrienden dragen bakken ervaring met zich mee. Callens speelde onder meer nog toneel in ’t Knipperlicht in Zulte. Sabbe, die al sinds z’n 17de op de planken staat, is al decennialang een van de gezichten van De Zingende Sterren. Hij acteerde ook in acht films en grotere theaterproducties als King Lear.

“We hebben enkele try-outs achter de rug waar we veel positieve reacties ontvingen. Ons ideale publiek telt 35 tot 50 toeschouwers, maar we kunnen gerust tot 80 of zelfs 100 man gaan”, duidt Piet. “We maken er met plezier een ouderwetse bonte avond van”, besluit Philip.

Wie een optreden wil boeken, kan Piet en Philip bereiken op 0472 64 10 54 en 0471 71 81 41 of via [email protected].

The post Piet en Philip treden op als De Comedioten: “Ouderwetse bonte avond” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »