Paarse bloemen zullen in het voorjaar de Sceure en het gemeentehuis opfleuren

Op woensdag 18 oktober werden voor de Sceure enkele honderden bloembollen in de grond gestopt. Dit project maakt deel uit ’50.000 bloemen voor Flanders Fields’.

Dit najaar bundelen alle Westhoeksteden en -gemeenten, en beheerders van militaire begraafplaatsen de krachten voor ’50.000 bloemen voor Flanders Fields’, een groots en verbindend vredesproject in het unieke herdenkingslandschap van de Westhoek. Een krachtige oproep voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. In mei/juni 2024 toveren we Flanders Fields om tot een paarse bloemenzee en dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit. Laten we samen zorgdragen voor ons herdenkingslandschap, was de boodschap.

Waarom werden de bloemen geplant bij de Sceure? “Wel, de nabijgelegen Kortekeer vormde ruim 100 jaar geleden een belangrijk logistiek kruispunt, waar het een komen en gaan was van troepen en materiaal. Trams, legervoertuigen, ziekenwagens en paarden met karren zorgden voor een aanhoudend aan- en afvoeren van manschappen en bewapeningstuigen richting het front. Vluchtelingen trokken er in de eerste maanden van de oorlog gepakt en gezakt verder weg van het strijdgewoel. Bij de Sceure start ook de wandeling Venster op Vleteren. De Allium of sierui wordt als nieuwe, universele herdenkingsbloem naar voren geschoven, omdat bloemen als de papaver of korenbloem een te sterke link hebben met de Commonwealthlanden en Frankrijk. De sierui is een bloem die gemakkelijk bloeit en die doorlevend is. Ze staat symbool voor bescherming en het afwenden van gevaar”, licht schepen van toerisme Gerda Goubeir toe. (RVL)

The post Paarse bloemen zullen in het voorjaar de Sceure en het gemeentehuis opfleuren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »