Oppositiepartij ACTION onthult onthutsende resultaten van burgerenquête: “Bijna beschamend voor de lokale politiek”

Woensdagavond pakte Komense oppositiepartij ACTION uit met de resultaten van hun burgerenquête. Met nog een jaar voor de gemeenteverkiezingen te gaan, schetsen de cijfers een somber beeld van de grensgemeente. De politieke malaise lijkt hiermee dan ook compleet.

Dat het niet botert in het gemeentehuis van Komen-Waasten is een publiek geheim. Zowel tussen de coalitieleden als tussen de coalitie en de oppositie zijn disputen en scheldpartijen geen uitzonderingen. Van eindeloos gekibbel over de bouw van een nieuw rusthuis, waar zelfs de gouverneur moest tussenkomen, tot verbale aanvallen van een schepen ten aanzien van het gemeentepersoneel? Meer dan eens liet de burger weten dat ze het circus beu waren.

“Wij waren niet blind voor de realiteit en hoorden het gemor meer en meer. Daarom werd er besloten om in juni een burgerenquête rond te sturen.” ACTION-voorzitter Jean-Baptiste Ramon verduidelijkte meteen dat de uitvoerige vragenlijst anoniem werd verzonden. “Geen logo’s, geen politieke slogans maar kordate vragen die de vinger aan de pols moesten houden. We kregen 235 vragenlijsten, een representatief aantal voor een gemeente zoals Komen. De cijfers waren ook voor ons een ware ontnuchtering, we moeten daar niet dom over doen. 63% van de ondervraagden is van oordeel dat er niet genoeg werkgelegenheid is in eigen gemeente. Amper 45% van de ondervraagden voelt zich nog veilig in eigen stad, een cijfer dat dan nog eens enkel geldig is wanneer mensen in de auto zitten met gesloten deuren. Met een monsterscore van 85% maakten de ondervraagden ook duidelijk dat ze de indruk hebben dat het gemeentebestuur totaal niet meer luistert naar de vragen van de burgers. Het is bijna beschamend voor de lokale politiek om met de neus op dergelijke cijfers gedrukt te worden. Ook wij moeten hier lessen uit trekken en onze partij gaat tijdens de volgende vergadering goed nadenken over de toekomst van Komen-Waasten. We willen met een solide plan naar de kiezer trekken en zullen meer dan ooit de kaart van burgerparticipatie trekken.”

The post Oppositiepartij ACTION onthult onthutsende resultaten van burgerenquête: “Bijna beschamend voor de lokale politiek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »