Nu conflict in Midden-Oosten ook sportwereld verdeelt: monitoren onze clubs de sociale media van hun spelers?

Karim Benzema bidt voor de slachtoffers in Gaza. LeBron James laakt de aanval op Israel als tragisch en onaanvaardbaar. Het is duidelijk dat het conflict in het Midden-Oosten ook de sportwereld verdeelt en tot ongekende haatreacties op sociale media leidt. Reden genoeg, menen experts, om de posts van hun spelers te monitoren. Maar doen onze clubs dat ook? En is het nodig?

Meer krantenkoppen in België

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »