“Mijn maag keert om”: VB-parlementslid Stefaan Sintobin krijgt heel wat kritiek over zich heen na uitspraak over lesbische en homoseksuele koppels

“Groot gelijk”, zo riep Vlaams parlementslid vanuit zijn parlementszitje in een reactie op een getuigenis die Open VLD-parlementslid Stephanie D’Hose bracht over leerkrachten biologie die in hun lessen geen aandacht hebben voor de manier waarop lesbische of homoseksuele koppels kinderen kunnen krijgen. D’Hose sprak achteraf van “een schande” en zei dat haar “maag keerde” bij de uitspraak van Sintobin. Sintobin zelf ontkent bij Belga dat het gaat om een “homofobe” uitspraak.

Open VLD-parlementslid Stephanie D’Hose wilde minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag in het Vlaamse halfrond vragen stellen over het onveiligheidsgevoel op school onder lgbti+-leerlingen. D’Hose citeerde daarbij een aantal getuigenissen uit een rapport, waaronder een getuigenis over het feit dat er in de lessen biologie nooit gaat over hoe lesbische en homoseksuele koppels kinderen kunnen krijgen.

Daarop maakte Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin vanop de banken de opmerking: “groot gelijk”. Die opmerking lokte bij andere parlementsleden wat verontwaardigde reacties uit.

Vraagsteller D’Hose onderbrak even haar vraag en zei nadien dat haar “maag keerde” bij de opmerking van Sintobin. “Beeld je in. Je bent een kind. Je worstelt met je geaardheid. Je bent kwetsbaar. Je wordt door niemand geholpen. En je leest dan de opmerkingen van de heer Sintobin. Ik vind dat onaanvaardbaar”, aldus D’Hose.

Ook PVDA-parlementslid Onno Vandewalle bestempelde de uitspraak als “pijnlijk”. Orry Van de Wauwer (CD&V) vroeg om de opmerking van Sintobin op te nemen in het verslag. Hij noemde de uitspraak nadien ook “enorm kwetsend”. “Hoewel het keer op keer verbijsterend is dat Vlaams Belangers zo’n uitspraken doen, verbazen deze jammer genoeg niet meer”, zegt Van de Wauwer. “Ik vraag me overigens ook af hoe Sintobins fractieleider zich hierbij voelt. Eigenlijk zegt Sintobin dat hij vindt dat zijn fractieleider, als homoman, niet in staat is om kinderen op te voeden”.

Sintobin deed de commotie nadien af als “veel gedoe om niks”. Hij ontkent ook dat het gaat om een homofobe uitsprak. “Leraren zijn er inderdaad om kennis (taal, wiskunde,?) over te brengen aan de kinderen niet om een doorgeslagen genderideologie te onderwijzen”, zo reageerde hij op X, het vroegere Twitter.

The post “Mijn maag keert om”: VB-parlementslid Stefaan Sintobin krijgt heel wat kritiek over zich heen na uitspraak over lesbische en homoseksuele koppels is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »