Man riskeert 20 maanden cel voor twee vechtpartijen en een fietsdiefstal

Een 40-jarige man uit Brugge riskeert in beroep twaalf maanden cel voor twee vechtpartijen en nog eens acht maanden voor een diefstal van een plooifiets. Zelf blijft hij hardnekkig ontkennen.

Op 18 november 2020 wou K.D. een broodje halen in een Panos-winkel in Brugge waarbij hij ruzie kreeg met een andere klant omwille van de corona-maatregelen. D. zou de klant buiten een slag in het gezicht hebben gegeven waardoor zijn neus scheef kwam te staan. Zelf beweert D. dat hij gestruikeld is over zijn eigen hond en nadien de man heeft meegetrokken. Ondanks het feit dat het om een ongeval ging, ging D. er als een speer vandoor. Op 14 oktober 2021 kreeg K.D. het aan de stok met een leraar die op weg was met 50 leerlingen. Volgens D. was hij aan het wandelen en werd hij bijna omver gereden door fietsers. D. zou de leraar hebben geslagen, maar zelf ontkent hij met klem. Hij vroeg de vrijspraak voor beide feiten in plaats van tien maanden cel.

“Er zijn van beide zaken geen camerabeelden. Zelfs niet van het incident met de fietsers, waarbij iedereen weet dat elke jongere een GSM op zak heeft en onmiddellijk begint te filmen”, pleitte zijn advocaat. Tenslotte werd hij ook nog beschuldigd van de diefstal van een plooifiets uit een garage van het OCMW van Brugge. De diefstal werd vastgelegd op camera en op andere camerabeelden is D. te zien met zijn vriendin. Hij droeg dezelfde sportschoenen, jas, korte broek en bril, maar toch ontkent hij.

“Op de beelden van de diefstal is mijn vriendin niet te zien, terwijl ze al die tijd bij me was. Het was zomer, iedereen kan zich zoals ik kleden.” Ook bij een huiszoeking bij K.D., noch bij zijn vriendin werd de fiets niet gevonden. Maar voor het openbaar ministerie is de maat vol. K.D. liep al 33 veroordelingen op, goed voor een strafblad van 9 bladzijden. “Als maatschappij zeggen wij nu: het is genoeg!” Voor de slagen aan de Panos en aan de leraar vorderde de procureur-generaal 12 maanden cel, voor de diefstal van de plooifiets nog eens acht maanden. Uitspraak op 22 november. (OSM)

The post Man riskeert 20 maanden cel voor twee vechtpartijen en een fietsdiefstal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »