Krantenwinkel Papierhus in Wervik slachtoffer inbraak: “Dit maakt me echt kwaad”

In krantenwinkel Papierhus in de Speldenstraat in Wervik vond dinsdagnacht tussen 3.30 uur en 3.45 uur een inbraak plaats. Twee daders sloegen in het midden vooraan een ruit aan diggelen. Ze verplaatsten zich met een donkerkleurige Alfa Romeo, vermoedelijk met Franse nummerplaat. Naast kleingeld uit de kassa zijn er ook sigaretten gestolen. “Ik werk alle dagen en doe deze job enorm graag, maar al wat die mannen mee hebben is te veel”, zegt een boze zaakvoerster Fanny Debeuf. “Dit maakt me echt zeer kwaad.”

“Een slagveld”

Papierhus is in de Tabaksstad nog de enige krantenwinkel. Fanny begon er in november 2003. “Het was hier door die inbraak een slagveld, indrukwekkend”, zucht Fanny. Ze postte enkele foto’s op de Facebookpagina van de winkel. “Mijn kast met sigaretten en andere rookwaren was gesloten, maar die werd geforceerd. De daders grabbelden naar sigaretten. Hoeveel pakjes er weg zijn, weet ik niet precies.”

(Lees verder onder de Facebookpost)

“Uit de kassa is al het klein geld weg. Er zat dus geld in de kassa, maar geen briefjes van 20 en 50 euro. Ik zal me ook een nieuwe kassa moeten aanschaffen. De daders zijn hier een dikke vijf minuten binnen geweest. Het alarm ging af en men belde op vanuit de alarmcentrale. De politie was hier snel ter plaatse. Ondertussen kwam ook de recherche voor een sporenonderzoek.”

Een overbuur hoorde glasgerinkel en trok boven zijn raam open. Hij begon te roepen en te tieren en zag twee daders. Ze spraken Frans-Arabisch. “Moest er iemand iets gezien hebben of beelden hebben van een sportieve Alfa Romeo donker van kleur mag men dit aan mij of de politie Arro Ieper doorgeven”, zegt Fanny.

De vorige inbraak dateert van eind april 2019. Toen werd de kassa leeggeroofd. De daders vluchtten in een goudkleurige Audi A6, die gestolen werd in het Brugse “Toen lag ik er nadien maanden wakker van en toch moest ik er ’s morgens weer staan”, zegt Fanny.

Geen ANPR-camera

Voor alle duidelijkheid: in tegenstelling tot het grootste deel van Wervik wordt de openbare verlichting in de Speldenstraat niet gedoofd want het gaat om een gewestweg. Wat wel in de kaart speelt van criminelen is het ontbreken van een ANPR-camera aan de Leiebrug. De paal waarop de camera gemonteerd staat, werd eind juli aangereden door een auto met Franse nummerplaat. De bestuurster verloor tijdens een stortregen op de kasseien de controle over het stuur. Ruim twee maanden later staat er nog altijd geen nieuwe ANPR-camera. Met zo’n camera is nummerplaatherkenning mogelijk.

The post Krantenwinkel Papierhus in Wervik slachtoffer inbraak: “Dit maakt me echt kwaad” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »