Kortrijks bedrijf Sundo verovert na Benelux nu ook Italië: “UV-preventie is een belangrijk thema die lang onderbelicht werd”

Sundo, de producent van de SMOTspots, klopt al na drie zomers af op 331 slimme dispenser met gratis zonnecrème. De marktleider in de Benelux voegde recent Italië toe aan de portefeuille, op hun vraag. “Mijn zussen zeggen vaak dat het zot is wat hun klein broertje allemaal doet”, zegt medeoprichter Jacob Leysen (29).

Begin april 2021 plaatste Sundo de eerste ‘SMOTspot’ zonnecrèmepaal in speel- en natuurdomein De Warande in Heule. Een kleine drie jaar later hebben oprichters Frederic Vannieuwenborg (35), Victor Desmet (29) en Jacob in totaal 320 SMOTspots staan tussen De Panne en Durbuy, Groningen en de Nederlandse wandeilanden. Sinds kort vind je de Kortrijkse uitvinding ook op 11 plaatsen in Italië dankzij de Italiaanse supermarktketen Esselunga.

“Aangezien het een onbekend concept was, waren de eerste weken vooral veel bellen, uitleggen en soms zagen (lacht)” – Jacob

In 2017 startte het trio met de ontwikkeling van de zonnecrèmedispensers. “Het idee ontstond tijdens de trouw van mijn zus Sarah, aan de gewezen bar van Dam 71. Vervolgens trokken we iedere week naar Gent om eraan te sleutelen in een achterkamertje van Apotheek Dok Noord, waar de vrouw van Frederic werkt”, vertelt Jacob. In 2021 werd Sundo gelanceerd.

“Ons eerste kantoor was toevallig ook in Dam 71, dankzij een tijdelijke herbestemming. In de winter zag je je eigen adem van de koude”, herinnert Jacob zich met een glimlach. “Aangezien het een onbekend concept was, waren de eerste weken vooral veel bellen, uitleggen en soms zagen (lacht). LAGO, goed voor negen zwembaden in Vlaanderen, is al van de eerste zomer klant.”

“Eén op vijf krijgt te maken met een vorm van huidkanker en dit aantal blijft stijgen” – Jacob

Intussen heeft Sundo zich gevestigd in de Tuinwijklaan in Bissegem en hebben de jonge ondernemers enkele mooie samenwerkingen binnengehaald met verschillende steden en gemeenten alsook AG Insurance en Werchter, goed voor meer dan 100.000 smeerbeurten in totaal op hun festivals.

“Ik denk dat ons concept zo goed aanslaat omdat het een belangrijk thema is die lang onderbelicht werd. Eén op vijf krijgt te maken met een vorm van huidkanker en dit aantal blijft stijgen. 90 procent van de gevallen wordt echter niet veroorzaakt door genetica, maar door ons eigen gedrag, met name het gebrek aan bescherming tegen de zon”, legt Jacob uit.

“Dit is dus een positief verhaal omdat we de oplossing in eigen handen hebben. Zoals onze naam verklapt, zijn we niet tegen iets ‘doen’ in de ‘zon’, maar draag een pet, ga even onder de parasol én draag zonnecrème. Onze missie is om de wereldwijde kijk op UV-preventie te verbeteren.”

The post Kortrijks bedrijf Sundo verovert na Benelux nu ook Italië: “UV-preventie is een belangrijk thema die lang onderbelicht werd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »