Jens Claerhout voelt zich goed bij Rekkem Sport

Bij Rekkem Sport (4de provinciale D) maakt Jens Claerhout zich verdienstelijk als rechterhand van T1 Stijn Camelbeke. Maar de uitgeweken Lauwenaar, momenteel woonachtig in Menen, ontfermt zich ook over de groen-witte beloften. “Ik ben hier al meer dan tien jaar aan de slag, hier kan ik mijn ei kwijt”, lacht Jens Claerhout.

Voetbal is de rode draad door het leven van Jens Claerhout. Bij WS Lauwe versleet hij zijn eerste voetbalschoenen. Hij was ook ooit als speler bij RC Lauwe aan de slag. “Tot knieproblemen me dwongen om er een punt achter te zetten”, vertelt de 37-jarige Rekkemse T2. “Toen Jan Lafaut, ex-trainer van Rekkem Sport, me vroeg om een handje toe te steken, moest hij niet lang aandringen. Ook met Gino Tack heb ik bij RC Lauwe nog samengewerkt. Ondertussen ben ik al meer dan tien jaar aan de slag bij Rekkem. En ik doe het nog altijd even graag. Samen met T1 Stijn Camelbeke, waarmee ik een uitstekende verstandhouding heb, nemen we tijdens de week de kern van de eerste ploeg onder handen. De beloften, die ik ook tijdens het weekend begeleid, neem ik dan voor mijn rekening.” Na het afhaken van ex-voorzitter en duivel-doet-al Eddy Christiaens moest Rekkem Sport even herbronnen. “Ondertussen werd er een nieuwe structuur op poten gezet waarop we kunnen verderbouwen”, weet Jens Claerhout. “Je kan het momenteel nog niet van de uitslagen aflezen, maar we zijn goed bezig. We doen het vooral met jongens van eigen bodem. Enkele jeugdspelers zoals Alexander Verbeke en Leo Verquin zijn zich aan het profileren. En dat zien we graag. Naast een eerste ploeg en reserves kan Rekkem sport ook nog pronken met een zevental jeugdploegen. Toch een prestatie voor zo’n kleine gemeente.”

Goede sfeer

“Wat de eerste ploeg betreft, momenteel wordt de nadruk gelegd op een goede sfeer. In de toekomst hopen we op sportief vlak de lat hoger te leggen. Maar er zit geen druk op de ketel. Zoveel is duidelijk. Of ik zelf ambitie heb om ooit hoofdtrainer te worden? Dat is momenteel niet aan de orde. In mijn huidige functie kom ik best aan mijn trekken. Bij Rekkem Sport krijg ik respect en waardering. Dat is me veel waard”, besluit Jens Claerhout. (AV)

Zondag 22 oktober om 15 uur: FC Westouter-Rekkem Sport.

The post Jens Claerhout voelt zich goed bij Rekkem Sport is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »