Geert Broeckaert neemt na 7 jaar ontslag als hoofdcoach bij KSV Rumbeke

Deze week nam Geert Broeckaert de drastische beslissing om met onmiddellijke ingang zijn functie als hoofdcoach bij KSV Rumbeke op te zeggen. Zelf was de zestiger uit Escanafless toe aan zijn zevende campagne bij de eersteprovincialer.

Woensdag was hij telefonisch onbereikbaar maar op de clubwebsite staat te lezen dat er met enkele spelers onenigheid was. Zijn assistent David Vlieghe neemt over tot er een vervanger is aangeduid.

“Laat duidelijk zijn dat dit een tijdelijke optie is voor mij”, aldus David. “Ik heb al eerder voor mezelf uitgemaakt geen ambitie te hebben als hoofdcoach. Depanneren is geen probleem. Zelf vind ik het heel spijtig dat Geert deze beslissing nam, maar begrijp het wel. De resultaten waren niet zoals ze vooraf verwacht werden en daardoor kwam er gemor in de kleedkamers. Geert was dit beu geworden en gaf zijn ontslag bij de voorzitter.”

Zelf heeft David een heel goeie band met Geert Broeckaert. “Ik ben hier toegekomen als assistent en meteen promoveerden we vanuit tweede. Samen hebben we ook met bijna dezelfde kern de promotie naar derde amateurklasse kunnen vieren. Vorig jaar konden we het behoud niet realiseren, maar nu was er terug ambitie om toch minstens de top te viseren.”

Donderdag leidt David de training, zaterdag de wedstrijd op Dottenijs. Daarna kruipt hij wellicht terug in de rol als assistent bij een nieuw aangeduide hoofdcoach. (SBR)

The post Geert Broeckaert neemt na 7 jaar ontslag als hoofdcoach bij KSV Rumbeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-danslerares getuigt over het woelige huwelijk van prinses Diana: “Ze had vele affaires, maar wilde enkel Charles”

“In het midden van een dansles, zakte ze gewoon in elkaar van verdriet.” In het nieuwe boek ‘Dancing With Diana’ doet Anne Allan, de danslerares van de voormalige prinses van Wales, een pakkende getuigenis over de dagen die ze met haar doorbracht. Ze vertelt hoe Diana er alles aan deed om haar huwelijk met Charles te redden. “Op dat moment

Lees meer »

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De eerste grote confrontatie tussen Bart De Wever en Jos D’Haese: “U bent een mini-Trump.” “En u een communist. U moet mij geen lessen geven”

Over bijna niets zijn de Antwerpse lijsttrekkers Bart De Wever (N-VA) en Jos D’Haese (PVDA) het eens, behalve dat ze het grondig oneens zijn met elkaar. Of het nu gaat over wonen. “U bouwde bij, maar niemand kan het betalen!” Over mobiliteit: “Gratis tickets zijn het stomste dat je kan doen.” Over Gaza: “U wint zieltjes in de moskee. Net

Lees meer »

“Een introverte, maar keiharde werker”: wielermecenas en bekende Jabbekenaar Freddy Casteleyn overleden

Jabbeke moet afscheid nemen van Freddy Casteleyn (81). De voormalige zaakvoerder van Stock Van Houcke en MEZ-motoren is plots overleden aan de gevolgen van een darmoperatie. Hij laat zijn echtgenote Monique, twee dochters en vier kleinzonen na. “Ik kon altijd bij mijn hem terecht voor raad en daad”, reageert zijn broer en Jabbeeks burgemeester Frank Casteleyn.
The post “Een

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot een jaar met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »