Franse binnenlandminister Darmanin beschuldigt Karim Benzema van banden met terreurbeweging

Grote Franse polemiek rond Karim Benzema (35). De huidige spits van het Saoedische Al-Ittihad wordt er door niemand minder dan Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, van beschuldigd nauw contact te hebben met de Moslimbroederschap. Dat is een een soennitische islamitische beweging die voor Frankrijk gecatalogeerd staat als een terreurorganisatie.

Meer krantenkoppen in België

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Handgranaten in Kopenhagen en allerhande schietpartijen: Zweeds bendegeweld steekt steeds vaker de grens over

Het bendegeweld in Zweden sijpelt steeds meer door naar buurlanden Noorwegen en Denemarken. Handgranaten of schietpartijen, zelfs op klaarlichte dag: het zijn incidenten die steeds vaker opduiken. "Dit jaar zijn er al 25 keer minderjarige Zweden naar Kopenhagen gestuurd om er ‘klussen’ te doen, zoals een handgranaat gooien of om iemand neer te schieten", weet correspondent Jeroen Visser.

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

“Door geweld kan ik mijn zwaar zieke moeder in Libanon niet bezoeken”: Imad (47) uit Brugge getuigt over moeilijke situatie in zijn moederland

Door de zware luchtaanvallen en nu ook het grondoffensief door Israël in Libanon, om er de Hezbollah-militie te bestijden, krijgen ook de gewone burgers in het land het zwaar te verduren. Dat weet Imad Maarouf (47), die in Brugge een Libanees restaurant runt, maar al te goed. “Ik zou mijn zwaar zieke moeder in het ziekenhuis daar willen bezoeken, maar

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Na de Rode Duivels nu ook de Blind Devils: “Horen we gejuich, dan weten we zelf ook ineens dat er gescoord is”

Onze Rode Duivels waren al ooit nummer 1 van de wereld, de voetbalbond wil nu ook scoren met de Blind Devils, de nationale selectie van blinde en slechtziende voetballers. Met een nagelnieuw, speciaal voor hen aangelegd terrein op het oefencomplex in Tubeke hopen ze zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028. Hoe weet een blinde voetballer

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Dit staat er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord

Honderdenelf dagen na de verkiezingen van 9 juni is er een nachtelijk compromis bereikt voor een Vlaams regeerakkoord tussen N-VA, CD&V en Vooruit. Maar wat staat er allemaal in? En wat niet, of niet met zoveel woorden? Een overzicht.

Lees meer »