“Eén van de oudste bierfestivals”

POPERINGE Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober organiseert Bierclub Poperinge in samenwerking met Stad Poperinge en Toerisme Poperinge het 26ste Poperinge Bierfestival. Vorig jaar kon het festival rekenen op 2.600 bezoekers uit meer dan 20 verschillende landen. De succesformule wordt ook dit jaar herhaald: 25 brouwers en 125 bieren.

“Het festival wordt reeds jaren geroemd als ‘Het gezelligste bierfestival van ‘t land’ in binnen- en buitenland, en had vorig jaar 2.600 bezoekers uit meer dan 20 verschillende landen. Met persaandacht in België, Engeland en Frankrijk mogen we zonder twijfel spreken van een bierfestival met internationale uitstraling”, klinkt het bij Bruno Jacques, in naam van het organiserende Bierclub Poperinge. De club werd opgericht in 1996.

“Het wordt een unieke tweedaagse waar een selectie schitterende bieren door 25 brouwers zelf geschonken zullen worden. Ze geven de bezoeker uiteraard met veel plezier een woordje uitleg. Er is ook opnieuw een mooie deelname van brouwerijen uit binnen- en buitenland. Zoals altijd kan Poperinge Bierfestival uitpakken met nieuwe bieren die de brouwers in primeur aan het publiek presenteren: een absolute must voor de echte bierliefhebber.”

Nieuw

Bachten De Kupe Bier Compagnie uit Alveringem is nieuw en brengt Bachten de Kupe Saison mee. Onder de aanwezige brouwerijen zal je ook Brouwerij Brixius uit Kruibeke vinden. Het nieuwe bier Brixius Barrel Aged behoort tot hun assortiment. De Koekoeksbrouwer-ei uit Izegem neemt als nieuwe bieren Juicy White en Busty Brunette Whisk BA mee.

Brouwerij Werbrouck uit Roesbrugge zijn ook dit jaar van de partij en brengen drie nieuwe combinaties mee: Tripel Blond + Picon, Dubbel Bruin + Porto en Tripel Amber + Gin. Brouwerij Zeevonk uit Koksijde is nieuw op het festival. Je kan er de bieren Zeevonk en Zeevonk Tripel proeven. Het bier Kestemont Oude Lambiek is nieuw en wordt meegenomen door Het Huis van de Geuze uit Lennik.

Vuurvos en Woudwolf zijn nieuwe bieren binnen het assortiment van Vrijstaat Vanmol Brewing uit Lennik. Rodenbach (BE) zal als nieuw bier ook Rodenbach Evolved serveren. Brouwerij Oyenkerke (BE) is nieuw en pakt uit met het bier Oyenkerke. Brouwerij Slaapmutske uit Melle neemt als nieuw bier Slaapmutske Jailhouse Brew mee in hun aanbod. De volledige bierkaart vind je op de website.

Bierdorp

“De Maeke Blydezaal zal ook dit jaar omgebouwd worden tot een gezellig bierdorp met houten vloer, ruim terras en een luifel met sfeervolle verlichting. De bar voor frisdranken en catering en een aparte vestiaire moeten het bezoek aan het festival zo aangenaam mogelijk maken. Voor de muzikale omlijsting zorgt ons ‘huisorkest’ The MG’s Brothers. Een rasechte liveband die z’n strepen ruimschoots verdiend heeft en ongetwijfeld zal zorgen voor de gepaste sfeer en ambiance. Voor deze editie brengen ze ‘Blue Jerry’ mee, de gitarist van Will Tura.”

Hopkoningin

Het Bierfestival Poperinge kan je ontdekken op zaterdag 28 en zondag 29 oktober telkens van 14.30 tot 23 uur. Het festival gaat opnieuw door in zaak Maeke Blyde, Doornstraat 43 in Poperinge, op 300 meter van de Grote Markt. De ingang is gratis. “Op zaterdag 28 oktober mogen we omstreeks 16 uur de kersverse hopkoningin en eredames verwelkomen op de officiële opening.”

The post “Eén van de oudste bierfestivals” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »