‘Diedjies Back To The Roots’ bijna uitverkocht

Ter gelegenheid van 900 jaar Kuurne keert discotheek Diedjies terug naar zijn roots. Diedjies opende de deuren in 1967 en kan reeds terugblikken op een rijke geschiedenis.

“Nadat ik in Duitsland tijdens een reis kennis had gemaakt met de platenspeler en zag hoe een DJ het volk aan het dansen kreeg, probeerde ik mijn vader ervan te overtuigen dit ook in zijn feestzaal te doen”, vertelt Marc Van Wonterghem (79). “Maar mijn vader zag niet echt potentieel in mijn voorstel en schoot het af. Ik besloot dan maar om zelf aan de slag te gaan met mijn idee en startte aan de Heerbaan in Harelbeke ’t Ezelke op. Het werd een groot succes en twee jaar later kreeg ik plotseling de vraag van mijn vader Staf Van Wonterghem of ik toch misschien in zijn zaal zou willen komen draaien. Meteen de start van Diedjies op zondag. De toegang was gratis en toen ik op een bepaald moment aanklopte bij mijn vader met de vraag om geld om nieuwe platen te kopen, kreeg ik een directe neen te horen. Na wat uitleg te hebben gegeven voerde mijn vader toegangsgeld in, die dan weer gebruikt kon worden om nieuwe vinylschijven mee te kopen.”

Het was Gustaaf Van Wonterghem die in 1935 het Huis Van Wonterghem stichtte. Met de komst van zoon Marc kwam er een expansie in de jaren ’70. Ondertussen bewaakt Gregory Van Wonterghem samen met zijn echtgenote Sophie als 3de generatie de waarden en normen waar Van Wonterghem voor gekend staat. “Het was DJ Poll Van Ghent die in Diedjies draaide vanaf 1977 die een tijdje geleden kwam aandraven met het idee om een reünieparty te houden”, gaat Gregory Van Wonterghem verder. “Aanvankelijk stond ons marketingbedrijf niet echt te springen voor het idee gezien het concept die Diedjies heden ten dage brengt, niet hetzelfde is als in de beginjaren van Diedjies. Pas toen ook burgemeester Francis Benoit op de proppen kwam om in het kader van 900 jaar Kuurne iets rond Diedjies te organiseren gezien Diedjies part of history is van Kuurne stemden we in om ‘Diedjies Back To The Roots’ te organiseren.”

Dat de kaartenverkoop als een trein zou lopen had duidelijk Huis Van Wonterghem niet zien aankomen. Nu reeds zijn alle beschikbare kaarten, op een 100-tal na, verkocht. Enkel op zaterdag 11 november zelf zullen nog een 100-tal kaarten aangeboden worden aan de kassa. Een trouwe bezoekster uit de beginjaren van Diedjies die ondertussen verhuisde richting Boston (Amerika), bevestigde reeds speciaal af te komen van Amerika om deze reünie avond te kunnen meemaken. DJ’s van dienst op Diedjies Back To The Roots zijn DJ Podé (Paul Declercq), DJ Marco (Marc Van Wonterghem (79), DJ Poll Van Ghent (Pol Van Ballenberghe (67), Dirk Stoops, Renato, Pedro, Tony Power en fredo. Info via www.diedjies.be. (BRU)

The post ‘Diedjies Back To The Roots’ bijna uitverkocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »