David (47) organiseert Mega Cluedo tijdens Halloween in Waasten: “Activiteit voor zowel jong als oud”

Halloween staat voor de deur. Traditioneel een moment waarop de creativiteit bij heel wat mensen een versnelling hoger schakelt. In Waasten is het David Laby (47) die zich ontpopt tot een heuse speurneus, met een Mega Cluedo die er wordt georganiseerd.

“Hoe herdynamiseer je een dorpskern?” Het is de hamvraag waarmee David aan de slag ging. “Ik nam een klein jaar geleden de Rusticana over, een tapasbar aan de voet van de Leiekathedraal. Al snel merkte ik dat Waasten erg rustig was geworden, met nog weinig activiteiten voor jong en oud.”

Uniek en lokaal spel bedacht

De rasondernemer besloot niet bij de pakken te blijven zitten en bedacht een uniek en vooral lokaal spel. “Tijdens de Halloweenperiode worden heel wat tochten en activiteiten georganiseerd. Waarom dan ook niet in Waasten en meer nog, waarom niet met de lokale horeca. Ik polste even bij mijn collega’s van café Bascule en van La Malle Poste en ook zij deelden mijn mening. Na enkele vergaderingen kwamen we op het idee om een grote speurtocht op poten te zetten, een cluedo als het ware.”

Gratis

Op 31 oktober, en dit vanaf 19 uur, kunnen zowel jong als oud dan ook deelnemen aan het gratis spel. “In de drie cafés zullen schatkisten worden opgesteld en daarin zullen raadsels terug te vinden zijn. De verhaallijn is vooral op de jeugd afgestemd want ze moeten namelijk op zoek naar de snoepjesdief. Wie alle raadsels correct kan oplossen, zal de snoepjes vinden. Voor kinderen is het leuk, maar ook de ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje in de deelnemende cafés. Voor de ondernemers is het dan weer een commerciële impuls die we graag zien komen.”

Verkleden niet verplicht

Ook voor het ontwerp van het spel ging David lokaal op zoek. Hij klopte aan bij de Belgische top van de escapegames. “Carla Alaimo, die zich met Fun at Comines tot de beste escaperooms van België heeft weten te katapulteren, ontwierp voor ons alle raadsels. We gaan natuurlijk de mensen aansporen om zich te verkleden tijdens de wandeling, het is immers Halloween. Toch is het geen verplichting en is het toegankelijk voor iedereen. Zelfs mensen met kinderwagens zullen het parcours kunnen afleggen en deelnemen.”

The post David (47) organiseert Mega Cluedo tijdens Halloween in Waasten: “Activiteit voor zowel jong als oud” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.
The post BK Cornhole krijgt tweede editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »