Carine Verhaeghe viert zestigste verjaardag uitbundig in sfeercafé ‘t Motje: “Ik ga dit nooit vergeten”

Zo’n honderd vrienden, werkcollega’s en buren hebben in het Rumbeekse eet- en sfeercafé ’t Motje de zestigste verjaardag van Carine Verhaeghe gevierd. Het werd een avond vol verrassingen – een ervan was het opduiken van een fotograaf van deze krant, en de dames van De Kwadetrappers brachten een ludieke act rond Abba. Carine beleefde “een van de hoogtepunten in mijn leven”.

Carine Verhaeghe had voor het feest haar trouwe vriendenbende en een deel van haar buren in de Blinde Rodenbachstraat uitgenodigd. Onder hen Veronique Desmet, al ruim 28 jaar rechtstreekse buurvrouw van Carine.

“Eigenlijk had ik direct een goeie match met Carine”, zegt Veronique. “Toen stonden er ook nog maar vier huizen in onze rij, nu zijn er dat al een stuk of vijftien. Vanaf dag één hebben we veel gelachen, en nu en dan samen eentje gedronken – dat hoort erbij.”

Special guest: onze fotograaf

“Toen ik hoorde dat ze iets wou doen voor haar zestigste verjaardag, wilde ik haar eens extra in the picture zetten. Ik kon haar natuurlijk bij de stad Roeselare nomineren voor ‘Dag van de Buren’, ik maar wilde nog iets meer doen. Uiteindelijk kreeg ik de ingeving om De Weekbode te contacteren voor een artikel. Toen vrijdagavond de fotograaf eraan kwam, wist ze totaal van niks, maar ik zag wel direct een glimlach op haar mond verschijnen.”

“Carine staat niet echt graag in de belangstelling, maar dat verdiende ze nu wel eens, want zo’n gouden buur hebben er geen twintig in Roeselare. Toen ik alleen viel, was ze mijn helpende hand, op vele vlakken. Uiteindelijk deden haar vrienden van de fietsclub De Kwadetrappers er nog een schepje bovenop, met een act van Abba. Zo zie je dat Carine echt heel geliefd is bij velen.”

Jezelf zijn

“Ik wilde echt deze verjaardag eens vieren met al mijn vrienden”, zegt Carine Verhaeghe. “Naast mijn goeie buren waren daar ook de dames van De Kwadetrappers bij. Wij zijn een groepje van zeventien, die wekelijks op vrijdagavond op pad gaan en dan telkens bij iemand thuis arriveren, want een lokaal hebben we bewust niet. We kunnen daar allemaal onszelf zijn, en zo heb ik ook veel Rumbekenaars leren kennen… Weet ja, dit is een avond die ik nooit meer ga vergeten. Echt een van de hoogtepunten in mijn leven.”

The post Carine Verhaeghe viert zestigste verjaardag uitbundig in sfeercafé ‘t Motje: “Ik ga dit nooit vergeten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »