Broers die politie beschuldigden van geweld blijven slagen aan agenten ontkennen: “Wij hebben niks misdaan!”

Twee Brugse broers vragen in beroep de vrijspraak voor weerspannigheid, lasterlijke aangifte en opzettelijke slagen aan een politieagente. “Er werd ongeorganiseerd aan hen getrokken”, meent hun advocaat.

Op 23 januari 2021 jaar liepen T.D. (25) en zijn broer L.D. (21) samen met een vriend uit Londen door het Koningin Astridpark in Brugge. Net op dat moment voerde de politie een actie uit tegen drugs en overlast. Vijftig fouilles verliepen zonder incidenten, maar bij de broers liep het mis. De agenten vroegen de identiteitskaart van de broers en wou ook tot een fouille overgaan bij L.D. Die haalde zijn gsm boven en begon alles te filmen. Een agent vroeg om hiermee te stoppen en nam het toestel af om met de fouille te starten. Toen L.D. dit terugnam en naar zijn broer gooide, gingen de poppen aan het dansen.

In totaal zeven agenten gingen tot arrestatie van de broers over, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Een vrouwelijke inspecteur werd naar eigen zeggen omvergeduwd door T.D. en zou daarbij een polsbreuk hebben opgelopen. Maar volgens de broers gebruikten de agenten buitensporig veel geweld. Ze dienden daarom een klacht in bij het Comité P. T.D. deed ook aangifte bij de politiezone Damme/Knokke-Heist wegens slagen door de politie. Verder verspreidde hij ook beelden van de interventie via Instagram en met de hashtag I can’t breathe. De twee kregen elk een werkstraf van respectievelijk 100 en 46 uur, maar gingen in beroep.

Coronacrisis

Volgens hun advocaat werd ongeorganiseerd aan hen getrokken, maar waren ze absoluut niet weerspannig. “Mijn cliënt heeft ook de armen gespreid, en daarbij zonder opletten één van de agenten geraakt, maar zonder het opzet hem te willen slaan.” Omdat de agenten ook mondmaskers droegen, vindt de advocaat ook niet dat de privacy-regels geschonden zijn. “Ze waren onherkenbaar, dus het filmpje moet op internet worden gepost.”

Maar de procureur-generaal is het daar niet mee eens. “Maar liefst zeven agenten waren nodig en dan nog konden ze jullie niet vloeren. Jullie hebben jullie gedragen als een bende gefrustreerde eikels! Op die manier gaat het makkelijk van het bankje in het Astridpark naar het beklaagdenbankje in het hof van beroep!” Anderzijds is hij wel akkoord met de werkstraffen. Door de coronacrisis was het restaurant van de broers net over kop gegaan. “Ik begrijp dat dit een frustrerende periode was, vandaar dat ik kan akkoord gaan met een werkstraf.” Beide broers blijven echter volhouden dan ze iets hebben misdaan. “Wij hebben altijd respect getoond voor de politie. Wij hebben niks verkeerds gedaan!” Uitspraak 25 oktober. (OSM)

The post Broers die politie beschuldigden van geweld blijven slagen aan agenten ontkennen: “Wij hebben niks misdaan!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »