Blaffende hond alarmeert bewoner bij poging tot inbraak: verdachte vlucht via buren

In kustgemeente De Panne gebeurde woensdagochtend even na 3 uur een poging tot inbraak. Een blaffende hond deed de inbreker op de vlucht slaan via de buren.

De feiten vonden plaats in de Kasteelwijk. Volgens vaststellingen van politiezone Westkust hoorde een bewoner zijn hond blaffen, waarop hij zag dat een onbekende een poging deed om in te breken via de achterdeur. De verdachte sprong over de omheining naar de achtertuin van buren, waar hij opnieuw over een omheining sprintte en uit het zicht verdween.

Schade

De slotplaat van de achterdeur van de woning werd eerste losgemaakt door de schroeven uit te draaien, waarna de slotplaat over geplooid werd. De woning werd uiteindelijk niet betreden. Bij de buren werd schade aangericht aan het cilinderslot. Ook daar werd de woning niet betreden. (TP)

The post Blaffende hond alarmeert bewoner bij poging tot inbraak: verdachte vlucht via buren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek sterker”

Eerstejaarsjunior Toby Vandewoude moet afrekenen met een heus pechseizoen. Na een maandenlange revalidatie van een virale infectie liep de 17-jarige Oostduinkerkenaar bij een ongeval op training een hersenschudding op. “Toch hoop ik dit jaar nog een paar resultaten te rijden”, klinkt het strijdvaardig.
The post Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »