Bernard Vercruysse is weer burgemeester van de Molenhoek: “Ik zie het helemaal zitten”

Het was een felle strijd, maar Bernard Vercruysse is ook de komende zes jaar wijkburgemeester van de Molenhoek. De uittredende ‘burgervader’ haalde het van zijn twee vrouwelijke medekandidaten, Evelyne Baert en Marinka Casteur, die voortaan wel met de titel van schepen mogen pronken.

De verkiezingskoorts was de jongste weken in alle hevigheid losgebarsten in de Molenhoek. De drie kandidaten hadden allemaal een stevig programma uitgewerkt waarmee ze naar de gunsten van de kiezer dongen. Zaterdagnamiddag was het de grote dag en mochten Molenhoeknaren en oud-Molenhoeknaren uitmaken wie de tricolore sjerp mocht omgorden.

Bijna 400 kiezers

Rond de klok van achten mocht Yves Vande Wiele de uitslag bekend maken. Bij het eindverdict bleek dat de meeste rode bolletjes bij de naam van Bernard Vercruysse gekleurd waren. Fietsen is de grote hobby van de herkozen burgervader van de Molenhoek. De remmen worden vaak dicht getrokken voor een gezellige babbel. Tijdens zijn campagne ging hij voluit voor een kerstmarkt met eet- en drankstandjes en heerlijke muziek op en rond het Wiekeplein. Een kindernamiddag tijdens het kermisweekend voor de vele jonge gezinnen en een shuttledienst om minder mobiele inwoners naar de seniorennamiddag te brengen, waren nog twee van zijn actiepunten. “Ik zie het helemaal zitten. Ik ga verder op de ingeslagen weg”, stelde Bernard in een eerste reactie.

Twee schepenen

Samen met zijn twee schepenen, Evelyne Baert en Marinka Casteur, schitterde hij alvast tijdens de daaropvolgende kermiszondag. In de voormiddag stonden een eucharistieviering en een wandelconcert van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia en een optreden van de vendelgroep De Koorepeeties op het programma. De hoofdbrok werd in de namiddag geserveerd. De paarden- en ponykoersen waren aan de 55ste uitgave toe en lokten honderden toeschouwers naar de gelegenheidshippodroom in de Breestraat.

The post Bernard Vercruysse is weer burgemeester van de Molenhoek: “Ik zie het helemaal zitten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »