23ste Blaublues lijkt opnieuw beloftevol: “Internationale bluestop presenteren in Haringe”

Blaublues Haringe is al jarenlang een vaste waarde in de bluesscène. De organisatie trekt opnieuw alle bluesregisters open voor de 23ste editite met een beloftevolle affiche.

“We maken het onszelf niet gemakkelijk. Elk jaar weer slagen we erin om met bescheiden middelen en budget in het kleine Haringe de internationale bluestop te presenteren”, zegt Stef Ryon van het organiserende Blaublues.

Het festival opent deze editie met The Freaky Buds. “We openen meteen met een knaller. The Freaky Buds betoveren al een tijdje met hun elektrische, hypnotiserende bluesstijl niet alleen in hun thuisland Frankrijk maar ook daarbuiten in clubs en festivals.”

Urban-funk

“Met de Amerikaan James Armstrong wordt dan weer blues in al zijn heerlijke eenvoud geserveerd. Beklijvende gitaarrifs, een prachtige stem en een repertoire dat glijdt van slow blues over urban-funk naar roadhouse-shuffles. De Engelse Kyla Brox tekent voor blues en soul en werd de jongste jaren met titels als ‘Best Female Vocalist’, ‘Best Blues Vocalist’ en zelfs ‘Best Instrumentalist’ gehuldigd. Zij weet de ziel van de soul en de blues als geen ander met haar stem te vangen en haar vaste begeleidingsband is van een even hoog niveau.”

Tickets

Afsluiten doet Blaublues dit jaar met Saron Grenshaw, een Amerikaanse topgitarist die met een soulstem die authentieke blues speelt en ademt. “Een echte live-sensatie. Hij was ooit de revelatie op Blues Peer en Blaublues had geluk dat ze de man samen met zijn steengoede vaste begeleidingsband Blind B’ and The Visionairs dit jaar konden contracteren”, aldus Stef.

“Blaublues 23 wordt opnieuw een heus bluesfeest en wie dat wil meemaken doet er best aan om snel kaarten te reserveren. Want de voorbije jaren was De Levaard al elke keer uitverkocht en ook dit jaar is de interesse groot.”

Tickets kosten 23 euro en kunnen enkel gereserveerd worden via mail op [email protected]. De deuren van De Levaard openen om 19 uur en de eerste groep komt al om 19.50 uur op het podium.

Info: www.blaublues.be of www.facebook.com/blaublues

The post 23ste Blaublues lijkt opnieuw beloftevol: “Internationale bluestop presenteren in Haringe” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »